Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ioan Loghin, veteranul de război din Alba care a trăit 7 decenii cu schije în corp, a plecat să lupte în armata cerului. Peste 2 luni ar fi împlinit 103 ani!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Loghin, veteranul de război din Alba care a trăit 7 decenii cu schije în corp, a plecat să lupte în armata cerului. Peste 2 luni ar fi împlinit 103 ani!

Ioan Loghin, ultimul veteran de război din Fărău, s-a stins din viață luni, 11 martie 2024, la locuința sa din sat, cu mai puțin de două luni înainte de a împlini vârsta de 103 ani! Fostul luptător din al Doilea Război Mondial avea corpul plin de schije de pe front, iar din iulie a rămas văduv.

Tot vara trecută fusese supus unei intervenții chirurgicale ce i-a readus vederea la ambii ochi, costurile operației fiind suportate de fiii veteranului, care i-au promis acest lucru la cea de-a 102-a aniversare a zilei de naștere a tatălui lor, scrie ocnamuresinfo.ro.

Citește și: Mesaje de condoleanțe

Anul trecut, reprezentanții Filialei Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Al. I. Cuza” și Sucursalei Alba a Asociației Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități „Sf. Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” l-au omagiat la ceas aniversar, alături de oficialitățile locale și numeroasa lui familie.

Maior în retragere, Moș Loghin a fost un bărbat mărunțel și foarte simpatic, fiind apreciat de întreaga comunitate. În cel de-al Doilea Război Mondial, a fost încorporat la Batalionul 5 Vânători de Munte Abrud, dar pe front a luptat până în Caucaz cu Batalionul 22 VM desprins din acesta. A fost grav rănit la picioare și la mâna stângă în urma unui atac al partizanilor ruși în 12 ianuarie 1944 și abia a scăpat cu viață.

Întors acasă, s-a căsătorit în anul 1947, dar în 2023 soția sa a decedat după o lungă și grea suferință, fiind imobilizată la pat de 13 ani de zile. Împreună au avut 10 copii, din care mai trăiesc 9 copii, una dintre fiice fiind stabilită în Australia. Ceilalți și-au făcut un rost în țară sau în străinătate. Ioan Loghin a lăsat în urmă o adevărată avere care numără… 31 de nepoți și 45 de strănepoți.

Pe 1 mai ar fi împlinit 103 ani!

„La vârsta de aproape 103 ani, Omul iubit de Dumnezeu și de oameni a plecat la Cel pe care la slujit și prețuit, Isus Hristos. La revedere, ne vom vedea în slava cerească, tată iubit!”, a transmis fiul Liviu, împreună cu soția Aurica, nepoții și strănepoții.

Veteranul de război Ioan Loghin va fi înmormântat cu onoruri militare, funeraliile urmând să aibă loc mâine, 14 martie, de la ora 13.00, la cimitirul din comună. Pe 1 mai ar fi împlinit 103 ani! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe bravul Moș Loghin. Eternă recunoștință și veșnică pomenire!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea