Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr: ”După toate probabilitățile ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu PSD”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că este aproape sigur că partidul său va participa separat de PSD la alegerile europarlamentare. El a mai anunțat că în cadrul Comitetului Executiv au fost stabilite criteriile de evaluare a candidaturilor depuse pentru acest scrutin.

”Am participat ieri și alaltăieri la ședința Biroului Executiv de la București. După toate probabilitățile, ALDE va participa la alegerile europarlamentare singur, nu împreună cu colegii de coaliție, așa cum s-a tot vehiculat. Nu s-a discutat încă concret, nu s-a stabilit, dar, repet, după toate probabilitățile vom participa separat. Nu vă pot spune dacă la alegerile Prezidențiale ALDE va stabili împreună cu PSD-ul să susțină același candidat, vom vedea în viitorul foarte apropiat. Noi ne-am axat foarte mult pe alegerile europarlamentare și vreau să vă spun niște criterii de evaluare pentru desemnarea candidaților pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. ALDE nu va trimite pe oricine să candideze pentru aceste alegeri, reprezentanții noștri trebuie să fie calificați, să corespundă nivelului european, să nu meargă în parlamentul european să se facă de rușine, să denigreze țara din care provin așa cum se întâmplă acum cu foarte mulți dintre europarlamentarii români”, a declarat Lazăr.

El a adăugat că partidul și-a propus să scoată un scor cât mai mare la aceste alegeri dar se așteaptă ca în unele zone din țară să obțină un procent destul de mic, una dintre aceste zone fiind chiar Transilvania și a mai precizat că din județul Alba până în prezent nu a fost depusă nicio candidatură.

Membrii ALDE își mai pot depune candidaturile până în data de 15 februarie iar evaluarea acestora se va finaliza pe 21 februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea