Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Lazăr: Cred că Eduard Hellvig ar putea face față la șefia SRI. Este un om serios

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PLR Alba, Ioan Lazăr, a spus vineri, răspunzând unei întrebări, că Iohannis a făcut o alegere bună prin nominalizarea fostului său coleg de partid (PNL), Eduard Hellvig, pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informații.

Ioan Lazar03”Îl cunosc destul de bine pe Eduard Hellvig. Cred că va face față, este un om serios, tânăr. Kalus Iohannis a făcut o alegere bună. Îl cunosc pe Hellvig de la întâlniri de la București, a fost la manifestații și la Alba Iulia. Nu știu să fi intrat în afaceri și dispute murdare”, a spus liderul PLR Alba.

Europarlamentarul Eduard Hellvig, vicepreşedinte PNL, nominalizat de Klaus Iohannis pentru şefia SRI, a fost deputat şi ministru în Guvernul Ponta, de unde s-a retras după ce a fost acuzat de incompatibilitate. Este considerat un apropiat al preşedintelui încă dinaintea campaniei electorale din 2014.

Eduard Hellvig are 40 de ani şi a fost ministru al Dezvoltării în primul guvern condus de Victor Ponta, până la alegerile parlamentare din 2012, când s-a retras din Cabinet în urma acuzaţiilor de incompatibilitate formulate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Eduard Hellvig a afirmat, joi, că este onorat de nominalizarea la SRI, apreciind că în perioada următoare, în cadrul eforturilor pentru întărirea statului de drept, sunt esenţiale două coordonate de acţiune: combaterea corupţiei şi dezvoltarea capacităţilor de apărare a siguranţei naţionale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea