Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Cer un preț corect pentru apă și canalizare în județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cer un preț corect pentru apă și canalizare în județul Alba

De peste 20 de ani, PD Alba (revopsit în PNL) și-a infiltrat bine oamenii în diverse posturi cheie la toate firmele și companiile de stat din județ. Iar asta a făcut-o mereu în aceeași cârdășie cu PSD care, pentru câteva firimituri scăpate printre degete unor baronași social democrați, au simulat de fiecare dată că fac opoziție. Exemplul cel mai elocvent este Compania APA CTTA Alba, condusă în mod direct de oamenii lui Ion Dumitrel, susținuți din umbră de câțiva șefi de la vârful PSD Alba.

De departe cea mai profitabilă societate pe acțiuni cu capital integral public (adică de stat) este SC APA

fotografia care il ilustreaza eronat pe Ioan Utiu

CTTA Alba, cea care ne facturează apa noastră cea de toate zilele. Și pentru că oamenii de partid trebuie bine remunerați, am ajuns ca în județul Alba să plătim cele mai mari taxe la apă și canal din întreaga regiune. În contextul în care părți însemnate din orașe ca Alba Iulia, Sebeș, Aiud (ca să nu mai vorbim de majoritatea comunelor) nu au nici în anul 2020 rețele de alimentare cu apă sau rețele de canalizare.

Fie că vine din cer (si o plătim ca si colectare apa pluvială), fie ca vine pe țeavă (si o plătim ca apă potabilă, deși indicele de turbiditate este depășit de foarte multe ori), Dumitrel&CO ne facturează prin oamenii lor fiecare metru cub de apa.

Problema este atunci când noi, locuitorii din județul Alba o plătim mai scump decât cei din Cluj, Sibiu sau Timișoara. De pildă in județul Alba apa potabila este facturata la 4,16 lei/mc, în timp ce in județul Cluj prețul este de 3,26lei/mc , la Sibiu este 3,45 lei/mc ,iar la Timișoara 3,53 lei/mc. Exact la fel stau lucrurile și când vine vorba despre tarifele la canalizare: la Alba plătim 3,96lei/mc, în timp ce la Cluj prețul este de 3,64 lei/mc, la Sibiu este 2,28  lei/mc, iar la Timișoara 3,53 lei/mc. Practic noi, locuitorii Județului Alba plătim către oamenii lui Dumitrel&Dârzu cel mai mult dintre județele de referință Cluj și Sibiu.

La fel de grav este că PNL (PD) a fost susținut mereu de PSD. Așa se explică de ce Ioan Dârzu pierde mereu cu aceeași seninătate la fiecare tur de alegeri. Ba aș putea spune că pierde chiar cu mare bucurie în fața lui Dumitrel-Hava. Spre exemplu, în CA al SC APA CTTA printre cei care ne decid noua tarifele este și Cornel Murg (latifundiarul PSD Alba și probabil unul dintre puținii pensionari de lux din județul Alba). Este de-a dreptul penibil să îi auzi apoi pe cei din PSD Alba plângând de mila pensionarilor cu pensii mici. Și asta în timp ce echipa Dumitrel-Dârzu, prin acoliții lor, ne stabilesc nouă tarifele la ceea ce avem mai de preț: APA!!

De ce este posibil ca în județul Alba canalizarea să fie mai scumpă decât apa potabilă din Cluj, Sibiu sau Timișoara??

Pentru că oamenii de partid sunt plătiți regește de pe urma facturilor pe care noi le plătim. De pildă Ștefan Bardan (fost prefect și parlamentar PD-PNL) primește numai ca bonusuri și prime în jurul sumei de 17.000 euro/an, în timp ce venitul salarial este iarăși de aproximativ 16.000 lei/luna. Iar exemplele pot continua la nesfârșit… Acesta este motivul pentru care APA și CANALUL sunt așa de scumpe în județul Alba.

Le cer imperios lui Ion Dumitrel și Ioan Dârzu să dea dovadă de o minimă decență atunci când își bagă mâna în buzunarele albaiulienilor atunci când aceștia își plătesc facturile la APA și CANALIZARE. Știu și cum o puteți face, domnilor politicieni: renunțați la prime, bonusuri și alte cadouri pentru clientela voastră de partid!! Și astfel vom putea și noi, locuitorii județului Alba, să plătim un preț corect pentru un serviciu de care avem cu toții nevoie!

Ioan Lazăr, președinte ALDE Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea