Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan DÎRZU: Situaţia ţării e gravă, dar soluţiile pentru redresarea ei nu vin în niciun caz de la Traian Băsescu!

Publicat

în

    USL susţine deciziile Consiliului Europei, dar în opinia noastră implementarea acordului trebuie să o facă un alt guvern, în nici un caz Guvernul Boc! Greul abia acum începe şi nu ne putem permite „luxul” de a continua tot cu Boc! Ani de zile, Traian Băsescu ne-a minţit, spunându-ne că suntem la adăpost de criză şi facem ceea ce trebuie. Acum, Băsescu mimează responsabilitatea! Când a mers la Bruxelles, fără să se consulte cu nimeni, cât de responsabil a fost? Nici când pregăteşte ieşirea din criză Băsescu nu este responsabil, pentru că răspunsul lui la criză este Guvernul Boc şi politicile prin care se iau bani de la bugetari şi se dau mafiei din jurul lui. E clar, situaţia ţării este gravă, dar soluţiile de redresare nu sunt la Traian Băsescu! Aşa cum am mai făcut-o în această perioadă de criză, oferim şi acum soluţii Guvernului Boc pentru scăderea deficitelor. Iată care sunt cei 5 paşi din planul USL, paşi pe care ne dorim ca cei de la Putere să-i urmeze:  1. Înfiinţarea unui comitet de criză Putere-Opoziţie-BNR, pentru găsirea celei mai rapide soluţii de adoptare a acestei reguli, precum şi pentru un acord de principiu cu privire la  reducerea deficitului; 2. Adoptarea unei legi (în temeiul articolului 148 din Constituţie) în cel mai scurt timp, în care să se prevadă obligativitatea respectării „regulii de aur”. Vom vota o astfel de lege, care are o majoritate suficientă pentru a fi legislaţie echivalentă cu cea a UE. 3. Susţinem formarea unui guvern de tehnocraţi, care să implementeze măsurile convenite în acest plan şi să pregătească alegeri anticipate. Am susţinut această măsură şi în iunie, la ultima consultare cu Traian Băsescu. 4. Organizarea rapidă a alegerilor anticipate, pentru a avea un Parlament legitimat de vot şi în acord cu voinţa populaţiei. 5.Modificarea Constituţiei, după alegeri, cu un nou Parlament legitim.
Ca de fiecare dată când venim cu soluţii pentru redresarea ţării şi acum Traian Băsescu nu este interesat deloc de ideile Opoziţiei şi spune că Planul USL nu se poate aplica şi e nevoie de modificarea Constituţiei. Răspunsul USL este unul singur: Traian Băsescu minte! Cei de la Bruxelles nu s-au strâns acolo pentru a-l ajuta pe Traian Băsescu să readucă în atenţie tema parlamentului unicameral şi viziunea sa de modificare a Constituţiei. Ei n-au cerut modificări ale Constituţiilor, ci prevederi cu forţă legală cât mai mare. În timp ce înţelegem cu toţii că Guvernarea Boc a produs cele mai mari deficite din istorie, dar şi cele mai mari datorii, Traian Băsescu nu se gândeşte la  schimbarea guvernării, aşa cum ar trebui, ci la modificarea Constituţiei! De ce face Băsescu acest circ? Pentru că el nu este interesat de acord, ci să folosească tema pentru interesul lui. La fel s-a folosit şi de criză, vă amintiţi cât de des ne spunea că am ieşit din criză, urmărind doar beneficii electorale!

dr. Ioan DÎRZU
preşedintele PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare