Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan DÎRZU: Situaţia ţării e gravă, dar soluţiile pentru redresarea ei nu vin în niciun caz de la Traian Băsescu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    USL susţine deciziile Consiliului Europei, dar în opinia noastră implementarea acordului trebuie să o facă un alt guvern, în nici un caz Guvernul Boc! Greul abia acum începe şi nu ne putem permite „luxul” de a continua tot cu Boc! Ani de zile, Traian Băsescu ne-a minţit, spunându-ne că suntem la adăpost de criză şi facem ceea ce trebuie. Acum, Băsescu mimează responsabilitatea! Când a mers la Bruxelles, fără să se consulte cu nimeni, cât de responsabil a fost? Nici când pregăteşte ieşirea din criză Băsescu nu este responsabil, pentru că răspunsul lui la criză este Guvernul Boc şi politicile prin care se iau bani de la bugetari şi se dau mafiei din jurul lui. E clar, situaţia ţării este gravă, dar soluţiile de redresare nu sunt la Traian Băsescu! Aşa cum am mai făcut-o în această perioadă de criză, oferim şi acum soluţii Guvernului Boc pentru scăderea deficitelor. Iată care sunt cei 5 paşi din planul USL, paşi pe care ne dorim ca cei de la Putere să-i urmeze:  1. Înfiinţarea unui comitet de criză Putere-Opoziţie-BNR, pentru găsirea celei mai rapide soluţii de adoptare a acestei reguli, precum şi pentru un acord de principiu cu privire la  reducerea deficitului; 2. Adoptarea unei legi (în temeiul articolului 148 din Constituţie) în cel mai scurt timp, în care să se prevadă obligativitatea respectării „regulii de aur”. Vom vota o astfel de lege, care are o majoritate suficientă pentru a fi legislaţie echivalentă cu cea a UE. 3. Susţinem formarea unui guvern de tehnocraţi, care să implementeze măsurile convenite în acest plan şi să pregătească alegeri anticipate. Am susţinut această măsură şi în iunie, la ultima consultare cu Traian Băsescu. 4. Organizarea rapidă a alegerilor anticipate, pentru a avea un Parlament legitimat de vot şi în acord cu voinţa populaţiei. 5.Modificarea Constituţiei, după alegeri, cu un nou Parlament legitim.
Ca de fiecare dată când venim cu soluţii pentru redresarea ţării şi acum Traian Băsescu nu este interesat deloc de ideile Opoziţiei şi spune că Planul USL nu se poate aplica şi e nevoie de modificarea Constituţiei. Răspunsul USL este unul singur: Traian Băsescu minte! Cei de la Bruxelles nu s-au strâns acolo pentru a-l ajuta pe Traian Băsescu să readucă în atenţie tema parlamentului unicameral şi viziunea sa de modificare a Constituţiei. Ei n-au cerut modificări ale Constituţiilor, ci prevederi cu forţă legală cât mai mare. În timp ce înţelegem cu toţii că Guvernarea Boc a produs cele mai mari deficite din istorie, dar şi cele mai mari datorii, Traian Băsescu nu se gândeşte la  schimbarea guvernării, aşa cum ar trebui, ci la modificarea Constituţiei! De ce face Băsescu acest circ? Pentru că el nu este interesat de acord, ci să folosească tema pentru interesul lui. La fel s-a folosit şi de criză, vă amintiţi cât de des ne spunea că am ieşit din criză, urmărind doar beneficii electorale!

dr. Ioan DÎRZU
preşedintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea