Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Dîrzu, PSD Alba: ”Am reușit să soluționăm criza salariilor din Sănătate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma Acordului semnat între Guvern și sindicate, niciun salariat din sistemul de sănătate nu va avea venituri nete mai mici decât cele din luna februarie 2018. Practic toți salariații din sănătate vor avea venituri nete mai mari decât cele din momentul venirii PSD la guvernare.

În urma negocierilor cu sindicatele, Guvernul a identificat soluții astfel încât toți angajații din sănătate să aibă venituri nete, bani în mână, cel puțin la nivelul aferent lunii februarie 2018 și în mod cert mai mari față de momentul venirii PSD la guvernare.

Gărzile medicilor nu vor mai intra în calculul pentru stabilirea plafonului pentru sporuri de 30% din cheltuielile totale de personal.

Nu va scădea niciun prag minim de sporuri prevăzut în regulamentul de sporuri pentru toate categoriile de personal.
S-a prevăzut posibilitatea ca pentru spitalele de mono-specialitate și Ambulanță să se poată depăși plafonul de sporuri de 30%.

Modificările stabilite cu sindicatele nu intervin în niciun fel asupra grilei de coeficienți și în ierarhia funcțiilor stabilită în Legea salarizării unitare. Aceste aspecte sunt NE-negociabile, iar sindicatele au înțeles acest lucru.
Toate prevederile agreate între sindicate și Guvern se vor aplica asupra veniturilor salariale care se vor acorda începând cu luna mai 2018.

Criticile opoziției care spunea că Legea salarizării unitare nu e bună sunt nefondate deoarece protestele sindicatelor din sănătate nu se refereau la medici, ci la asistente și personalul auxiliar care, înainte de adoptarea legii, câștigau cu sporuri mai mult decât un medic. Legea salarizării unitare avenit să pună echitate și normalitate în salariile din sistemul public.

Ioan Dîrzu, deputat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea