Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Peste jumătate din angajaţii Poştei primesc salarii majorate cu 15%, de la 1 noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu 1 noiembrie 2018, un număr de 13.261 de angajaţi de la Compania Naţională Poşta Română, 89% dintre ei fiind personal operaţional, va primi în plus, la salarii, o sumă medie de 337 de lei, o creştere de 15%.

 Cea mai mare corecţie salarială din ultimii zece ani a fost posibilă, la Poşta Română, după rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, aprobată în şedinţa de Guvern din 24 octombrie, lucru care  mă bucură profund, pentru că știm cu toții cât de mult și în ce condiții muncesc acești oameni.

Salariaţii care primesc majorarea salarială reprezintă 55% dintre cei peste 24.000 de angajaţi ai Poştei Române.

Poșta Română se confruntă cu un mare deficit de personal, cu lipsă de infrastructură și cu o imagine publică negativă, efect al luptei politice. Este momentul să aducem Poșta Română în anul 2018, să se deblocheze posturile, să se achiziționeze  aparatură birotică, mașini, sedii noi iar statul să devină astfel un  agent competitiv pe piața serviciilor poștale și de curierat. Creșterea salariilor este un prim pas, dar marea provocare va fi să readucem Poșta Română la realitățile economiei de piață.

Prin Programul de guvernare 2018-2020, PSD și-a asumat sprijinirea capitalizării/finanțării activității CNPR pentru implementarea necesităților investiționale precum și identificarea soluțiilor pentru problematica datoriilor istorice ale CNPR față de stat, în vederea consolidării performanțelor economice ale operatorului poștal național. De asemenea, ne propunem dezvoltarea relațiilor de colaborare transfrontalieră cu operatori străini de servicii poștale în vederea creării unei piețe eficiente europene de servicii poștale, optimizării/ dezvoltării operațiunilor specifice.

Totodată, trebuie să începem prioritizarea și implementarea programelor/proiectelor din domeniul IT&C și servicii poștale, care să aibă în vedere eficiența economică, crearea de locuri de muncă, acoperirea zonelor defavorizate, integrarea cu alte proiecte din alte domenii, retenția forței de muncă superior calificată.

Îi doresc mult succes în continuare ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale pentru că știu că, în mandatul dumnealui, Poșta Română este și va fi o prioritate națională.

 

Ioan Dîrzu

Deputat PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea