Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Dîrzu, întrebări adresate ministrului Agriculturii privind măsurile de sprijin pentru locuitorii din Munții Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stimate domnule ministru, locuitorii Munților Apuseni desfășoară activități agricole complexe precum și activități de creștere a animalelor. Zona geografică și clima sunt de cele mai multe ori vulnerabilități atât în activitatea de producție și creștere a animalelor, cât și în ceea ce privește mobilitatea locuitorilor de a desfășura activități de comerț. În paralel, ne confruntăm cu un fenomen de depopulare a acestei zone, tinerii, în special, migrând către zonele urbane din județele Alba și Cluj.

Partidul Social Democrat și-a asumat, prin Programul de guvernare 2017-2020, susținerea zonelor geografce vulnerabile și a tinerilor fermieri.

Ținând cont de situația de fapt descrisă, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Care sunt programele derulate de Ministerul Agriculturii de care pot beneficia și locuitorii Munțiilor Apuseni, ținând cont de specificul agricol al locului?
  2. Ce măsuri specifice se derulează sau se vor derula în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în folosul locuitorilor din zona Munților Apuseni?
  3. Cum putem preveni depopularea zonei prin măsuri de stimulare a activității agricole, a comerțului și a antreprenoriatului în rândul tinerilor agricultori?
  4. Luați în considerare ca, în viitor, zona Munților Apuseni să se bucure de un regim special de protecție din partea Guvernului în ceea ce înseamnă acordarea de subvenții și alte forme de sprijin în agricultură?

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea