Ioan DÎRZU – În realitate, românii plătesc facturi tot mai mari şi sunt supuşi terapiilor de austeritate şi scumpire

În poveştile premierului Boc, economia a crescut

    Premierul Emil Boc a anunţat miercuri, la şedinţa de Guvern, că Executivul a atins „fără probleme” ţintele macroeconomice propuse pentru 2011. Creşterea economică a fost de „aproape 2 la sută” – faţă de ţinta de 1,5 la sută propusă, iar ţinta de deficit bugetar de 4,4 la sută a fost atinsă. Boc a mai spus că Guvernul îşi propune pentru 2012 ca gradul de absorbţie a fondurilor europene să fie de minimum 20 la sută. Laudele privind atingerea ţintelor macroeconomice vin înainte de a fi prezentate cifrele finale pentru anul care s-a încheiat, care se vor anunţa doar la primăvară. Astfel, Guvernul forţează instituţiile responsabile, cum este INS, să confirme cifrele, indiferent care este realitatea. Să ne amintim că şi anul trecut pe vremea asta, un lider PDL-ist nu mai contenea cu laudele şi ne spunea acelaşi poveşti: că anul 2010 va rămâne în istorie ca fiind cel mai greu an pe care l-a traversat ţara din 1990 încoace, că a fost salvată România de criză, oare pentru a câta oară şi că în anul 2011 vom resimţi efectele pozitive ale reformei. Poate era vorba de băieţii deştepţi şi clientela PDL, că românul de rând şi-a pierdut speranţele că guvernarea portocalie va mai schimba ceva în bine în ţara noastră, chiar dacă liderul PDL Ioan Oltean se lăuda atunci că anul 2011 urma să fie anul speranţei pentru toţi românii. Clubul celor mai mari evazionişti din România este format din clientela PDL abonată la contracte cu statul, ştim asta cu toţii. Însă Boc ne spune că Guvernul va fi cu ochii pe Fisc, ceea ce înseamnă că transmite Fiscului mesajul de a nu se lega de clienţii PDL, care trebuie lăsaţi să… „muncească”. Prioritatea zero a Fiscului ar trebui să fie controlarea tuturor celor abonaţi la contracte cu statul acordate de guvernarea PDL-UNPR-UDMR, dar în realitate nu se întâmplă deloc aşa. Boc ne spune iarăşi poveşti, că rata de absorbţie a fondurilor europene va fi de 20 la sută pentru 2012, adică de 5 ori mai mare decât a reuşit să atragă România în peste 4 ani, este evident o ţintă iluzorie a actualului Guvern. Cu siguranţă rata absorbţiei ar putea creşte, însă doar cu un alt Guvern, nu cu acesta, care după ani de eşecuri în atragerea de fonduri europene, fără ca nimeni să fie sancţionat, a găsit ca singură soluţie pentru acoperirea dezastrului înfiinţarea unui nou minister. E foarte clar că PDL, disperat că pierde teren şi procente în sondaje, a intrat în campanie electorală. Creşterea economică cu care se laudă Boc se vede doar în buzunarele pedeliştilor cu funcţii! Populaţia nu trăieşte mai bine, ci este în continuare supusă terapiilor de austeritate şi scumpirilor în lanţ. Dacă economia a crescut, de ce românii plătesc facturi tot mai mari şi nu simt efectele creşterii în casele lor?

ELIT

Dr. Ioan DÎRZU
preşedintele PSD Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

Nani-nani 5 ianuarie 2012 at 19:47

Povestile premierului Boc sunt pt. adormit copiii, cine-l mai crede ?

Deleanu 6 ianuarie 2012 at 8:32

Povestile presedintelui darzu sunt pt. adormit copiii, cine-l mai crede ? Guvernul a facut ceea ce trebuia iar noi oamenii de rand ne-am primit subventiile , hambarele ne sunt pline , daca am muncit .Sa ne dea Dumnezeu un an la fel de bun si suntem multumiti. Dumneavoastra , nu ???!!

Totaiai 6 ianuarie 2012 at 9:07

Deleanule, dupa cum repeti expresia aluia de mai sus, cred ca esti pr post de papagal…! Si pe vremea lui Ceausescu se spunea ca ” Hambarele ne sunt pline” porumbul era precum stalpii de telegraf (tot la 20m un fir) oile erau precum leii (cate un smoc de lana in coada) iar vacile, multe precum cartile in biblioteca (cand scoti una, cad toate) Urmeaza ?? Sau tot aia-i !

Costel* 6 ianuarie 2012 at 18:07

Poate ne spui unde-ti sunt hambarele sa le vedem si noi, am rabdare cateva zile ca sa fie umplute din rezerva PDL-ista din care si dumneata faci parte si pentru ca scri ce trebuie … „traiesti bine”.

antoniu 6 ianuarie 2012 at 9:05

Draga Deleanu, stii sa faci politica , precum copiii, daca tu o duci bine, nu inseamna ca cei multi o duc bine sub guvernarea Boc. La cate taxe ne percep actualii guvernanti, chiar nu stiu cum le vom suporta.

amalia 6 ianuarie 2012 at 9:11

Va fi din ce in ce mai greu pentru romani, statul Boc – Basescu ne subjuga , cum supune si dirzu cresterea economica se vede si se simte doar in buzunarele guvernantilor nostri, care nu se gandesc deloc la bugetari, pensionari, copii etc.

Calul Traian 6 ianuarie 2012 at 9:32

No stati ca va arat eu voua, cei care tot postati impotriva guvernului si a PDL-ului ! Il bag imediat „la inantare ” pe Dorin, catelul meu de incredere, sa va arate el ce si cum ! Hai, Dorine, baga mare !Combate-i baiatule !

ella 6 ianuarie 2012 at 10:09

Ţinta guvernului nu are legătură cu nivelul de trai a populaţiei , ci cu gradul de absorbţie a banilor publici de către clientela pdl-ului. Facturile deja emise de cei ce susţin actuala guvernare, vor fi scadente imediat după alegeri.

Costel* 6 ianuarie 2012 at 18:26

Mamaaaaaaaaaaaaaaaaa cata gandire politico-economica intr-o singura fiinta.Aveti mari sanse ca la remaniere sa imbunatatiti in foate bune conditiuni politica fiscala inceputa de domnul Ialomiteanu.

scoorpionulrosu 8 ianuarie 2012 at 10:25

Tu esti multumit ca lingi si tu un osut de la PDL , dar alti care nu au ce manca , nu au locuri de munca si nu au voie sa vorbeasca : de acestia ce zici, sau acestia nu sunt cetatenii Romaniei…??

ANI 8 ianuarie 2012 at 19:36

Nu, cei ce nu au ce minca si nu au un loc de munca nu sunt cetateni ai Romaniei de acea Baselu ia invitat sa plece din tara, pentru aceasta putere portocalie Romania este doar haita lor de ciolanari. Pt. DELEANU: daca taceai filozof ramineai.

Comentariile sunt oprite