Ioan Dîrzu: ”În loc să arunce cu ouă, Hava ar trebui să ”arunce” cu mortar pe statuia lui Iuliu Maniu”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În loc să instige cu aruncarea de ouă în persoane, primarul municipiului Alba Iulia ar trebui să se preocupe de organizarea impecabilă a ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a României.

Înțeleg că primarul nu are respect față de autoritățile administrației publice centrale, de instituția prim-ministrului sau a președintelui Camerei Deputaților și Senatului,  dar se dovedește că nu are respect nici față de făuritorii Marii Uniri. Statuia lui Iuliu Maniu  are aproape tot soclul spart, deși se cunoaște faptul că acolo, în fiecare an, se depun coroane de 1 Decembrie. Iuliu Maniu a fost o personalitate marcantă a statului român interbelic, un mare lider politic care a apărat interesele românilor din Transilvania în noul regat format după 1918, un om care merită toată recunoștința noastră, a celor care trebuie să ducem mai departe moștenirea României Mari. Conform Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, autoritățile administrației publice locale au obligația consolidării și întreținerii unor astfel de statui. Vedem că la Alba Iulia, pentru administrația locală, legea are o forță de aplicare opțională, nu obligatorie.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Mai înțeleg că primarul municipiului Alba Iulia nu vrea să-l invite pe prim-ministrul României la ceremonia de 1 Decembrie, dar nu înțeleg de ce instigă la încălcarea  protocolului reglementat de Legea nr. 215/2016 afirmând  nonșalant că oricine poate să treacă pe la Alba Iulia de 1 Decembrie. Îi atrag atenția că înalții demnitari se invită în scris și în mod serios la ceremonii oficiale, conform art. 10 și 11 din Legea nr. 215/2016.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Aceasta este atitudinea administrației locale față de cei care au făcut posibilă alocarea banilor pentru Monumentul Marii Uniri. Astfel judecând lucrurile, putem să credem că și Monumentul Marii Uniri va ajunge  la fel ca statuia lui Iuliu Maniu. Sunt îngrijorat de acest lucru, de modul în care se va construi monumentul, dar mai ales de calitatea și de termenul execuției. Este clar că Guvernul și Parlamentul și-au făcut datoria până în prezent, rămâne de văzut cum  aparatul de specialitate al primarului își va respecta angajamentele legale

Este îngrijorător limbajul animat de ură al primarului municipiului Alba Iulia care, în repetate rânduri, în ajunul datei de 1 Decembrie, a transmis mai multe amenințări verbale către prim-ministrul României  și președinții celor două camere ale Parlamentului, lăsând să se înțeleagă că vor fi loviți cu ouă la Alba Iulia. Cu un astfel de comportament violent și dezechilibrat, nu e de mirare dacă Alba Iulia suferă sau este neglijată de către autoritățile administrației publice centrale.

Îi amintesc domnului Mircea Hava, și pe această cale, că exercită o funcție de demnitate publică, că Alba Iulia nu e ”stat în stat” și cu atât mai puțin proprietatea dumnealui privată. Îl invit să aibă o conduită demnă de un primar care se află un serviciul public, altfel trebuie să știe că există și instituția referendumului pentru demitere.

Deputat PSD Ioan Dîrzu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

16 Comentarii

Penibilul Dirzu 6 decembrie 2017 at 12:58

„Iuliu Maniu a fost o personalitate marcantă a statului român interbelic, un mare lider politic care a apărat interesele românilor din Transilvania în noul regat format după 1918, un om care merită toată recunoștința noastră, a celor care trebuie să ducem mai departe moștenirea României Mari.” Si drept recunostinta, comunistii, acesti parinti in ‘cuget si-n simtiri’ ai PSD-ului, l-au omorat in inchisoare(la Sighetul Marmatiei), l-au aruncat intr-o groapa comuna si nici azi nu i se cunoaste mormantul..Cata ipocrizie sa deplangi amintirea unui erou al neamului dupa ce l-ai matrasit ca pe un talhar(5 februarie 1953)!

HH 6 decembrie 2017 at 14:24

FOARTE CORECT, UN IPOCRIT ORDINAR, INSA SI HAVA ESTE UN FESENIST MEMBRU IN ACEASTA GRUPARE IN PERIOADA IN CARE ILIESCU SI ROMAN IL ” HAITUIAU” PE REGELE MIHAI SAU CAND BASESCU IL FACEA ” TRADATOR SI SLUGA LA RUSI ” ! IAR DACA DARZU ARE LA INDEMANA REFERENDUMUL DE CE NU FOLOSESTE ACEASTA ” ARMA” – ALTA IPOCRIZIE ! PENTRU CA IN REALITATE SUNT ” PE-O MANA” !

Voicu 7 decembrie 2017 at 9:07

Felicitari domnule deputat,iar au facut pedelistii zoaie!!!

Cetateanul Turmentat 6 decembrie 2017 at 15:02

”Conform Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, autoritățile administrației publice locale au obligația consolidării și întreținerii unor astfel de statui.”

In primul rand, va rog sa cititi inainte de a mai scrie articole la ziar sau cel putin sa intrebati personal calificat. Pe de alta parte statuia Iuliu Maniu nu este momunet istoric sa fie inscris in LMI, deci legea 422/2001 nu se aplica, dar la ce ne putem astepta de la cineva care vorbeste nu gandeste ?
Monumentul arata cum arata si vedem cu totii, dar ii mult mai usor sa criticam pe altii ca nu fac sau cand fac ca nu ne place, decat sa punem si noi mana sa facem ceva.

Dirzule esti jenant 6 decembrie 2017 at 15:44

Asteptam lacrimile tale de crocodil(psd-ist) la catafalcul regelui Mihai I , cel pe care fostul tau sef de partid(azi presedinte de onoare psd-Iliescu Ilici) il alerga cu militienii in anii ’92 pe soselele patriei..Toti comunistii si securistii vechiului regim s-au metamorfozat azi in monarhisti convinsi. Se rasuceste Ceasca in mormant ca ventilatorul…

marius 6 decembrie 2017 at 18:37

E si cazul PNL-istilor.
Dirzule esti jenant.
Incearca sa ne spui si noua din ce partid s- a format PDL-eul.
Un propagandist lipsit de consistenta care face pe marele moralist. Pe unde ti-ai ascuns blana de lup si cea de vulpe polara?
Poart-o la vederea sa vedem si noi cu ce te hranesti. Sau hrana ta preferata e carnea unui patruped incapatanat si mare cantaret la Opera de Stat din piata de zarzavaturi si fructe exotice din orasul de jos.
Nu uita: cand te mai racesti, tateaza-te cu paracetamol cosinus, produs aparut zilele trecute si lansat pe piata sub deviza ,, Inteligenti ca cei din fostul PDL si actualul PNL nimeni nu e,, . Trateaza raceala sinusurilor frontale si o circumvolutiune, una singura. Iti dores sanatate grabnica.

Leana 6 decembrie 2017 at 21:02

SCIRBOSIILOR SUNTETI LA FEL TOTI

Miruna 6 decembrie 2017 at 22:01

Aveti dreptate, insa pe Halva il doare in c.r, daca nu iasa ceva malai din reabilitare!

CIUFU 7 decembrie 2017 at 10:07

LEANO DACA NU ITI PLACE NU CITI SI NU COMENTA, DACA NU E PAREREA TA RESTUL SUNT PROSTI?

@Miruna 7 decembrie 2017 at 12:36

Ori esti psd-ista din gasca lui Dirzu, ori ai lucrat cu Hava la procurat”malai” si acum il dai in gat pt ca te-a exmatriculat..

albanez 7 decembrie 2017 at 12:55

Darzu are dreptate cel putin dintr-un punct de vedere : dincolo nu am vazut statui degradate.
Asta tine totusi de mandria orasului, cu atat mai mult cu cat este chiar in centru.
Pe cate prostii se dau banii, cred ca se putea repara si statuia aia.

ialomitean 7 decembrie 2017 at 15:18

@albanez-ule, iti dau exemplu de capitala de judet psd-ista de 27 de ani: Slobozia, Ialomita. O statuie a lui Mihai Viteazul(supranumita”Mos Craciun”- pt ca arata ca un obez), fara cal, a costat 158 000 lei, a stat doi ani iar apoi a fost inlocuita de alta,clasica, cu Mihai calare. Alti bani, alta distractie, in timp ce de 4 ani centrul orasului e ca dupa bombardament(se lucreaza la reabilitare si amenajare plus o parcare subterana pt angajatii primariei) iar de 7 ani ani apa de la robinet este nepotabila, dar cu pret de apa plata. De aceea multi ar fi gasit potrivit ca statuia lui Mihai, in mana stanga, sa aiba un bidon(toata lumea cumpara apa imbuteliata), nu renumita-i barda. Pe cate statui se dau banii, puteau sa faca apa potabila..

Avram Iancu 9 decembrie 2017 at 11:47

Oameni buni , voi nu v-ati saturat de gargara ieftina a tovarasului fsn-ist Darzu ?
Trebuia facut , trebuia reparat , etc … dar el ne poate spune ce a facut concret pt jud Alba ? in afara de gargara ieftina…
In rest fiti sanatosi …

dolfi 9 decembrie 2017 at 13:59

nu, ii chiar amuzant sa vezi pana unde poate cobori un om cand devine trompeta a partidului.. si mai ales cand apara un penal cu mustata si dintzi stricati

dolfi 9 decembrie 2017 at 15:21

parc-asa trompetiza si florin roman in vremurile lui bune. Baga snoave si povesti a la Munchausen. Culoarea s-a schimbat, hotii sunt la fel, coafura rezista!

romulus 9 decembrie 2017 at 21:50

e satula lumea de vorbe goale si ineptiile lu darzu…
el crede ca pt asta e platit, sa faca gargara ieftina..
?
asta nu are respect pt nimic.
poate se invata lumea minte si nu mai voteaza ciuma rosie…
nu ca hava ar fi mai bun…
jenant de-a dreptu ce se intampla.

Comentariile sunt oprite