Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Guvernul a decis să aloce 200 de milioane de lei pentru sprijinirea agricultorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a decis, în ultima sa şedinţă, printr-un memorandum, să aloce 200 de milioane de lei pentru sprijinirea agricultorilor, a precizat miercuri liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu. Aceste fonduri sunt destinate  acordării ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, pentru campania 2014 şi în sectorul zootehnic, pentru specia bovine.

Ioan Dirzu01De asemenea, din aceste sume va fi plătit ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, în trimestrul IV 2014 şi în trimestrul I 2015, ajutorul de minimis acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor produse de condiţiile hidro şi meteorologice din perioada ianuarie-august 2014, în sectorul vegetal.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, Guvernul ajută agricultorii români pentru ca sectorul agricol să rămână unul dintre motoarele de creştere economică ale României. Să ne amintim că atât în 2013, cât şi în 2014, agricultura noastră a fost o sursă de creştere economică pentru ţară, datorită producţiei bune înregistrate în perioadele amintite.

„România are multe motive de mândrie privind acest sector de activitate – agricultura. Unul dintre acestea este cel că ţara noastră a ajuns să exporte mai multe alimente decât să importe, astfel ajutând alte ţări care nu au o agricultură dezvoltată. E important să avem alimente sănătoase, astfel România fiind promovată la nivel mondial. Guvernul Ponta sprijină sectorul agricol, proiectele agricole şi totodată cele de producţie organică. Ne mândrim cu potenţialul ţării şi trebuie să le asigurăm generaţiilor viitoare accesul la alimentele sănătoase. E o mare provocare pentru noi şi avem datoria să ne implicăm în acest proiect” susţine liderul social-democraţilor, deputat Ioan Dîrzu.

Biroul de presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea