Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ioan Bene a pierdut clădirea fostului hotel Continental din Cluj-Napoca: Hotelul a fost vândut în mai 2004 către o firmă din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Bene a pierdut clădirea fostului hotel Continental din Cluj-Napoca: Hotelul a fost vândut în mai 2004 către o firmă din Alba Iulia

Tribunalul Cluj a respins miercuri, 29 martie, planul de reorganizare al companiei lui Ioan Bene, SC Napocamin, potrivit capital.ro. În urma deciziei, aceasta a fost declarată în faliment.

Așadar, Tribunalul din Cluj a respins, drept neîntemeiată, cererea de confirmare a planului de reorganizare al debitoarei Napocamin.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de confirmare a planului de reorganizare al debitoarei NAPOCAMIN S.R.L., propus de creditorul MIXT LOGISTIC S.R.L. Respinge, ca neîntemeiate, cererile de confirmare a planului de reorganizare al debitoarei NAPOCAMIN S.R.L., propus de debitoare, prin administrator special.

Dispune intrarea debitoarei NAPOCAMIN S.R.L. în faliment în procedura generala şi desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu RTZ & PARTNERS SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din Legea nr. 85/2014”, este scris în decizia Tribunalului Comercial Cluj, conform informațiilor publicate de gazetadecluj.ro

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj

Trebuie menționat că sentința nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Cluj. Prin sentință se dispune întocmirea de către lichidatorul judiciar provizoriu, în termen de maxim 5 zile de la intrarea în faliment a debitoarei a unei liste cuprinzând numele/denumirile şi adresele/sediile creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii, scrie sursa menționată.

„Dispune notificarea de către lichidatorul judiciar provizoriu a intrării în faliment în condiţiile art. 146 din Legea nr. 85/2014 debitoarei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru efectuarea menţiunii. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare”, arată sentința.

Fostul hotel Continental din Cluj-Napoca reprezintă cel mai important bun deținut de compania lui Ioan Bene

Amintim că fostul hotel Continental din Cluj-Napoca reprezintă cel mai important bun deținut de compania lui Ioan Bene. Hotelul a fost vândut în mai 2004 de către compania cu același nume către SC Ardeleana SA din Alba Iulia, care se ocupa cu producția de încălțăminte și era condusă de omul de afaceri Dorel Tămaş.

Mai apoi, clădirea a intrat într-un proces de degradare, iar proprietarul a intrat în insolvență, ceea ce a dus la valorificarea activelor companiei Ardeleana pentru a putea fi achitate datoriile. În anul 2013, firma lui Ioan Bene a cumpărat clădirea pentru suma de cinci milioane de euro.

Totuși, societatea clujeană nu avea suficienți bani pentru a achiziționa clădirea Continental. În acest context, a contractat un credit de la Banca Intesa San Paolo și a instituit o ipotecă asupra imobilului, drept garanție pentru împrumut.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea