Rămâi conectat

Politică Administrație

Investiții de peste 400.000 de lei ale operatorului regional S.C. APA-CTTA S.A. la Bărăbanţ, Petreşti și Aiud

Publicat

în

Operatorul regional de apă potabilă S.C. APA-CTTA S.A, al cărui acționar unic este Consiliul județean Alba, a recepţionat lucrările de investiţii la obiectivele “Instalaţie dozare hipoclorit şi sistem supraveghere video staţie clorinare Bărăbanţ”, “Modernizare şi reabilitare staţie de tratare apă Petreşti” şi “Reabilitare aducţiune oraş Aiud”.

Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la suma de 424.723,33 lei, fiind realizate de către S.C. APA-CTTA S.A. din Fondul de întreţinere, înlocuire, Dezvoltare, după cum urmează: reabilitare aducţiune Aiud 178.186, 49 de lei, reabilitare Staţie de tratare apă Petreşti – 195.740,36 de lei, instalaţia dozare hipoclorit şi sistem supraveghere video la Staţia de clorinare Bărăbanţ (sistem antiefractie, Modernizare PT45 Barabanț, sistem supraveghere video, regulator de vacuum) – 50.796,48 de lei.

Întrucât lucrările recepţionate s-au executat asupra unor imobile – proprietate publică a judeţului Alba, se impune modificarea valorii acestora de inventar printr-o hotărâre de CJ, ce va fi supusă votului consilierilor județeni în ședința publică de joi, 24 ianuarie.

Astfel, în expunerea de motive anexată proiectului de hotărîâre se solicită modificarea valorii de inventar a obiectivelor menționate, după cum urmează:  „Staţia de tratare a apei Petreşti”, de la valoarea de 4.610.904,40 lei la valoarea de 4.806.644,76 lei; „Conducta de aducţiune Alba Iulia —  Staţia de pompare Galda de Jos”, de la valoarea de 3.143.563,05 lei la valoarea de 3.194.359,53 lei,  „Conducta de aducţiune staţia de pompare Galda de Jos – Rezervoare oraş Aiud”, de la valoarea de 3.436.526,62 lei la valoarea de 3.614.713,11 lei, “Instalaţie dozare hipoclorit şi sistem supraveghere video staţie clorinare Bărăbanţ” de la valoarea de 3.143.563,05 lei la valoarea de 3.194.359,53 lei.

Proiect de HOTĂRÂRE CJ Alba:

„Art. 1. Se aprobă modificarea valorii de inventar, ca urmare a recepţionării obiectivului “Modernizare şi reabilitare staţie de tratare apă Petreşti”, realizata de către S.C. APA-CTTA S.A. din Fondul de întreţinere, înlocuire, dezvoltare, a bunului imobil cuprins în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al judeţului Alba, de la valoarea de 4.610.904,40 Iei Ia valoarea de 4.806.644,76 lei.

Art. 2. Se aprobă modificarea valorii de inventar, ca urmare a recepţionării obiectivului “Instalaţie dozare hipoclorit şi sistem supraveghere video staţie clorinare Bărăbanţ”, realizată de către S.C, APA-CTTA S.A. din Fondul de întreţinere, înlocuire, Dezvoltare, a bunului imobil cuprins în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al judeţului Alba, la poziţia cu nr. crt. 99, de la valoarea de 3.143.563,05 lei la valoarea de 3.194.359,53 lei.

Art. „3. Se aprobă modificarea valorii de inventar, ca urmare a recepţionării obiectivului “Reabilitare aducţiune oraş Aiud”, realizată de către S.C. APA-CTTA S.A. din Fondul de întreţinere, înlocuire, dezvoltare, a bunului, imobil cuprins în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al judeţului Alba, Ia poziţia cu nr. crt. 103, de la valoarea de 3.436.526,62 Iei la valoarea de 3.614.713,11 lei.

Art. 4. Valoarea de inventar a bunurilor imobile concesionate către S.C. APA-CTTA S.A., cuprinse în Anexa nr. 2 la Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi. de canalizare, se modifică, după cum urmează:

-Poz. nr. 5 „Staţia de tratare a apei Petreşti”, de la valoarea de 4.241.212,71 lei la valoarea de 4.436.953,07 lei;

-Poz. nr. 10 „Conducta de aducţiune Alba Iulia—Staţia de pompare Galda de Jos”, de Ia valoarea de 3.143.563,05 lei la,valoarea de 3.194.359,53 Iei;

Publicitate

-Poz. nr. 15 „Conducta de aducţiune staţia de pompare Galda de Jos – Rezervoare oraş Aiud”, de la valoarea de 3.436.526,62 lei la valoarea de 3.614.713,11 lei.”

foto arhivă

Publicitate

Politică Administrație

Președintele României NU participă la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național. A preferat să transmită un mesaj scris

Publicat

în

Președintele României NU participă la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național. A preferat să transmită un mesaj scris

Președintele Klaus Iohannis nu va participa la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național, care va avea loc în București, dar și în alte orașe din țară. În schimb, Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj scris cu această ocazie.

”Sărbătorim astăzi, 29 iulie, Ziua Imnului Național, moment cu puternice semnificații pentru toți românii.

Imnul Național al României – „Deșteaptă-te române!” – este unul dintre simbolurile care definesc tradiția, istoria și credințele națiunii noastre și reprezintă o expresie a redeșteptării naționale, a mândriei și a patriotismului, a libertății și a unității neamului românesc.

Versurile lui Andrei Mureșanu au căpătat în timp o încărcătură emoțională aparte și au insuflat demnitate, patriotism și curaj unor întregi generații în ultimii 173 de ani.

Poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istoria noastră, precum manifestările de exprimare a identității naționale a românilor de pretutindeni, care au culminat cu Unirea de la 1859, Războiul de Independență, Marea Unire de la 1918, cele două conflagrații mondiale și revolta anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987.

Intonarea sa spontană în timpul Revoluției Române din decembrie 1989 a readus în actualitate mesajul peren al acestui vechi cântec al tuturor românilor, de unitate și libertate, și a fundamentat decizia de instituire a acestuia drept Imn Național al României.

Este datoria noastră să-i onorăm pe toți înaintașii care s-au sacrificat pentru realizarea unității și păstrarea identității și demnității naționale și să cinstim cu onoare Imnul, expresie a celor mai pure sentimente patriotice ale poporului român.

Dragi români, să rămânem uniți în jurul simbolurilor naționale și să transmitem generațiilor viitoare înaltele idealuri ale neamului românesc, așa cum sunt surprinse în „Deșteaptă-te române!”.

La mulți ani Imnului Național!

La mulți ani, România!”, scrie Klaus Iohannis.

Publicitate
Citește mai mult

Politică Administrație

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

Publicat

în

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

„Am început lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares. La acest moment aici nu există rețea de canalizare, locuitorii din zonă folosind fosele septice ca alternativă. Împreună cu partenerii noștri de la SC APA CTTA SA Alba Iulia vom urmări executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi, care să asigure o calitate ridicată a rețelei și o durată de viață mai mare a acesteia.

În total va fi vorba despre aproximativ 1060 m de rețea de canalizare, la care se adaugă evident racordurile și căminele necesare. O parte din rețeaua de canalizare, în lungime de 292 m, va deversa în căminul existent în B-dul Republicii (subtraversarea în lungime de 13 m se va executa prin foraj), iar o parte de rețea, în lungime de 768m, va deversa în căminul existent pe strada Gârda.
Prin proiect sunt propuse si realizarea racordurilor de canalizare în lungime totală de 120 m, inclusiv racordul de canalizare pentru viitorul ștrand de lângă Bazinul Olimpic.

Electrica Furnizare Discount

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 29.06.2021, după ce au fost făcute și exproprierile necesare în zonă, iar valoarea contractului pentru lucrările privind canalizarea este de 1.951.521,60 lei cu TVA. Firma care va executa lucrările este SC AWE INFRA SRL Turda și îmi doresc o mobilizare adecvată, un raport corect și un disconfort cât mai mic pentru locuitorii din zonă. Fac un apel și la înțelegerea riveranilor pentru perioada următoare.

Introducere a canalizării este doar prima etapă în modernizarea străzii Alcala de Henares și crearea unei rute alternative la Calea Moților, pentru locuitorii din cartierele Micești și Orizont, cu descărcare la bazinul olimpic și în zona Gheorghe Șincai.
Lucrăm pentru Dumneavoastră și rezolvăm, rând pe rând, toate problemele.” transmite primarul Gabriel Pleșa prin intermediul mediului de socializare

Citește mai mult

Politică Administrație

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

Publicat

în

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

AUR inițiază demersurile pentru elaborarea unui legi care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”, în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi. „Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta”, transmite George Simion într-un comunicat.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR. Biroul de presă al Alianței pentru Unirea Românilor

Electrica Furnizare Discount

Ungaria a adoptat legea care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor

Ungaria a adoptat în luna iunie un text de lege care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.

Amendamentul a fost aprobat de 157 de deputaţi, între care cei ai partidului Fidesz la guvernare, în timpul unei sesiuni parlamentare transmise în direct la televiziune.

Comisia Europeană declanșează proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei, pentru modul în care tratează problemele LGBT

Comisia Europeană va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației anti-LGBT și a felului în care tratează aceste minorități, informează un comunicat de presă al CE. Budapesta și Varșovia vor avea două luni la dispoziție pentru a răspunde procedurilor inițate de Bruxelles.

Comisia Europeană a decis să înceapă procedurile legale împotriva noii legi anti-LGBTQ+ din Ungaria, anunță CE într-un comunicat. Este vorba de două proceduri separate de infringement, care vor stabili un termen de două luni pentru ca Ungaria să furnizeze un răspuns.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea