Rămâi conectat

Politică Administrație

Investiții de peste 3 milioane de euro în comuna Cut: Proiecte de asfaltare a străzilor sau realizarea rețelei de alimentare cu apă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul comunei Cut, Vasile Mutu, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă a PSD Alba investițiile majore pe care le-a derulat în cei peste 2 ani de mandat și pe care urmează să le deruleze până în 2016.

primar Cut06Valoarea lor depășește 3 milioane de euro.

”La preluarea mandatului, în 2012, comuna Cut nu beneficia de niciun proiect. După 2 ani și jumătate ne putem lăuda cu realizarea rețelei de alimentare cu apă. A fost făcută printr-un parteneriat cu apa CTTA, valoarea proiectului fiind de aproximativ 1.300.000 de euro, contribuția bugetului local fiind de 500.000 de lei. Lucrarea este realizată în întregime, în perioada imediat următoare urmând să se realizeze recepția”, a spus edilul.

Acesta a mai spus că în 2013 s-a semnat un contract pentru tratarea apei uzate din comună, proiect demarat în octombrie 2014. Până în momentul de față s-a realizat 15% din lucrare. Valoarea proiectului este de 3.500.000 de lei. Contribuția bugetului local fiind de aproximativ 145.000 de lei.

Proiecte pentru 2015-2016: ”Am pregătit și un proiect de asfaltare a tuturor străzilor în valoare de aproximativ 5.000.000 de lei. Alte proiecte pentru această perioadă sunt: amenajarea unei zone de agrement, modernizarea Căminului cultural, asfaltarea drumurilor agricole, reabilitarea și modernizarea școlii din localitate”, a mai spus acesta.

Conferința a avut loc joi, 5 februarie 2015.

”Eforturile Guvernului Ponta în ceea ce privește accelerarea absorției fondurilor europene vor avea efect benefic și pentru comuna noastra, iar proiectul „ Amenajare strazi in comuna Cut” în valoare de 4.940.669 lei așteaptă lansarea sesiunii de depunere a proiectelor cu finantare europeana.

Suntem convinşi de faptul că, munca Guvernului Ponta se va reflecta și în îmbunătățirea confortului rural al comunei noastre prin proiectele pe care dorim să le accesăm în continuare legate de asfaltarea străzilor din Cut, o zonă de agrement pe care o merităm cu toții, modernizarea si reabilitarea Caminului Cultural din localitate, asfaltarea unor drumuri agricole pe noul PNDR, reabilitarea si modernizarea Scolii Generale cu cls. I-VIII, ”Septimiu Albini” Cut precum și alte gânduri bune de viitor pe care, doar cu sprijin de la un guvern responsabil și serios cum este Guvernul Ponta o să le putem realiza”, se arată într-un comunicat de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea