Investiții de peste 3 milioane de euro în comuna Cut: Proiecte de asfaltare a străzilor sau realizarea rețelei de alimentare cu apă

Primarul comunei Cut, Vasile Mutu, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă a PSD Alba investițiile majore pe care le-a derulat în cei peste 2 ani de mandat și pe care urmează să le deruleze până în 2016.

Valoarea lor depășește 3 milioane de euro.

”La preluarea mandatului, în 2012, comuna Cut nu beneficia de niciun proiect. După 2 ani și jumătate ne putem lăuda cu realizarea rețelei de alimentare cu apă. A fost făcută printr-un parteneriat cu apa CTTA, valoarea proiectului fiind de aproximativ 1.300.000 de euro, contribuția bugetului local fiind de 500.000 de lei. Lucrarea este realizată în întregime, în perioada imediat următoare urmând să se realizeze recepția”, a spus edilul.

Acesta a mai spus că în 2013 s-a semnat un contract pentru tratarea apei uzate din comună, proiect demarat în octombrie 2014. Până în momentul de față s-a realizat 15% din lucrare. Valoarea proiectului este de 3.500.000 de lei. Contribuția bugetului local fiind de aproximativ 145.000 de lei.

Proiecte pentru 2015-2016: ”Am pregătit și un proiect de asfaltare a tuturor străzilor în valoare de aproximativ 5.000.000 de lei. Alte proiecte pentru această perioadă sunt: amenajarea unei zone de agrement, modernizarea Căminului cultural, asfaltarea drumurilor agricole, reabilitarea și modernizarea școlii din localitate”, a mai spus acesta.

Conferința a avut loc joi, 5 februarie 2015.

”Eforturile Guvernului Ponta în ceea ce privește accelerarea absorției fondurilor europene vor avea efect benefic și pentru comuna noastra, iar proiectul „ Amenajare strazi in comuna Cut” în valoare de 4.940.669 lei așteaptă lansarea sesiunii de depunere a proiectelor cu finantare europeana.

Suntem convinşi de faptul că, munca Guvernului Ponta se va reflecta și în îmbunătățirea confortului rural al comunei noastre prin proiectele pe care dorim să le accesăm în continuare legate de asfaltarea străzilor din Cut, o zonă de agrement pe care o merităm cu toții, modernizarea si reabilitarea Caminului Cultural din localitate, asfaltarea unor drumuri agricole pe noul PNDR, reabilitarea si modernizarea Scolii Generale cu cls. I-VIII, ”Septimiu Albini” Cut precum și alte gânduri bune de viitor pe care, doar cu sprijin de la un guvern responsabil și serios cum este Guvernul Ponta o să le putem realiza”, se arată într-un comunicat de presă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Status-Quo 5 februarie 2015 at 22:34

Retea de apa:
cost – 1.300.000 eur (5.720.000 lei)
contributie – 500.000 lei (8,74%)

Proiect tratare apa:
cost – 3.500.000 lei
contributie – 145.000 lei (4,14%)

Putere financiara modesta, ambitii mari.

Va uram succes la consumul apei furnizata de smecherii APA CTTA in frunte cu cei doi mustaciosi (vesnici) ai judetului. O sa realizati curand ca civilizatia costa. Si inca mult.

In alta ordine de idei: rugati-va sa traiasca aia care contribuie la lucrarile de infrastructura si peste 20-25 de ani cand o sa trebuiasca sa le reparati si n-o sa aveti cu ce.

Comentariile sunt oprite