Investiție ”verde” de 3,9 milioane de euro într-un parc fotovoltaic pentru Alba Iulia: A fost semnatul contractul pentru instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din surse solare
Investiție ”verde” de 3,9 milioane de euro într-un parc fotovoltaic pentru Alba Iulia: A fost semnatul contractul pentru instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din surse solare
Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, a semnat contractul pentru instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din surse solare cu o capacitate minimă de 3000 KW, în cadrul unui proiect în valoare de 3,9 milioane de euro, finanțat integral prin Fondul pentru Modernizare.
Acest proiect vizează construirea și operarea unui parc fotovoltaic care va furniza energie pentru consumul propriu al clădirilor publice, sistemului de iluminat public și altor consumatori aflați în proprietatea municipiului Alba Iulia.
”Prin această inițiativă, ne angajăm să facem un pas important spre creșterea independenței energetice a orașului nostru și spre protejarea mediului înconjurător.
Citește și: Încă un parc fotovoltaic la Alba Iulia, pe o suprafață de peste 6.400 de metri pătrați: A fost solicitat avizul de mediu
Mulțumesc albaiulianului Andrei Nicolae Popa, Consilier al Ministrului Energiei, domnului Sebastian Burduja și domnului Constantin Saragea, Secretar General al Ministerului Energiei, pentru sprijinul acordat acestui proiect, care va consolida poziția Municipiului Alba Iulia ca model de dezvoltare durabilă în România.
Obiectivele proiectului:
– Creșterea nivelului de independență energetică al orașului Alba Iulia prin instalarea de sisteme fotovoltaice cu o putere totală de minim 3 MW, care vor produce energie electrică din surse regenerabile pentru consumul propriu al clădirilor publice și pentru iluminatul public.
– Reducerea anuală a emisiilor de CO2 cu aproximativ 2.650,21 tone, prin utilizarea energiei solare.
– Creșterea producției medii de energie electrică din surse regenerabile de tip solar cu minim 3 MWh/an.
Proiectul nostru nu doar că va reduce costurile cu energia electrică, ci va contribui semnificativ la atingerea obiectivelor Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de carbon. După implementarea acestui proiect, Alba Iulia va deveni un exemplu de oraș sustenabil, care își pune în practică angajamentele față de protecția mediului și față de dezvoltarea unei economii verzi.
Sistemele fotovoltaice vor fi amplasate pe structuri metalice de susținere, iar energia produsă va fi utilizată pentru 8 clădiri publice și întreaga rețea de iluminat public al orașului. Proiectul presupune instalarea unui număr de aproximativ 5264 module fotovoltaice, care vor produce, în primul an de la instalare, 4.331.109 kWh.
Realizarea acestui proiect ecologic va marca un pas semnificativ în dezvoltarea durabilă și în promovarea energiei verzi în municipiul nostru.
Finalizarea proiectului este prevăzută pentru luna martie 2027”, a scris Gabriel Pleșa pe Facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Politică Administrație
Vasile Pușcă, fost primar al comunei Valea Lungă, acuzat de ANI de conflict de interese
Vasile Pușcă, fost primar al comunei Valea Lungă, acuzat de ANI de conflict de interese Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, marți, 15 aprilie 2025, că a constatat conflictul de interese de natură administrativă sau starea de incompatibilitate în cazul a patru aleși locali. Între aceștia se află și Vasile Pușcă, actualmente consilier local […]
18-21 aprilie 2025: SPCLEP Alba Iulia, program special în minivacanța de Paște 2025, pentru înregistrarea deceselor
18-21 aprilie 2025: SPCLEP Alba Iulia, program special în minivacanța de Paște 2025, pentru înregistrarea deceselor Activitatea Serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor (SPCLEP) Alba Iulia se va desfășura în perioada 18 – 21 aprilie 2025 după un program special, a anunțat Primăria Alba Iulia. Astfel, în minivacanța de Paște 2025, ghișeele vor […]