Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Investiție de peste 6,4 milioane lei la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia! Se vrea renovarea unor corpuri de clădiri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Investiție de peste 6,4 milioane lei la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia! Se vrea renovarea unor corpuri de clădiri

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a făcut o postare pe Facebook vineri, în care a dezvăluit detalii despre o investiție semnificativă în infrastructura educațională a orașului.

Concret, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” va beneficia de o investiție majoră, în valoare de peste 6,4 milioane de lei, pentru îmbunătățirea eficienței energetice a unor corpuri de clădiri.

Lucrările planificate includ:

1. Izolarea termică a fațadelor: Această măsură va ajuta la păstrarea temperaturii interioare constante și la reducerea consumului de energie pentru încălzire.

2. Înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu unele termoizolante: Tâmplăriile moderne vor contribui la o izolare termică mai bună a clădirilor.

3. Izolarea termică a plăcilor peste subsol și a planșeelor la ultimul nivel: Aceasta va reduce pierderile de căldură prin pardoseli și pereți, optimizând astfel eficiența energetică.

4. Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei pentru încălzirea spațiilor – pompe de căldură aer/apă: Aceste pompe eficiente din punct de vedere energetic vor ajuta la reducerea consumului de combustibili fosili.

5. Înlocuirea echipamentelor actuale de producere a apei calde de consum cu echipamente noi, moderne: Această măsură va contribui la economisirea energiei și la reducerea costurilor de operare.

6. Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei pentru iluminat – sistem de panouri solare fotovoltaice: Prin utilizarea energiei solare, se va reduce dependența de sursele de energie tradiționale și emisiile de carbon asociate acestora.

Proiectul de investiții a fost atribuit firmei Transilvania Construct S.A. și este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, cu o valoare totală nerambursabilă de 6.446.722 lei cu TVA. Implementarea proiectului se va desfășura pe o perioadă de 40 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Primarul Gabriel Pleșa a subliniat importanța investițiilor în educație și necesitatea asigurării unor condiții adecvate pentru elevi și profesori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu” Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 ✠ Cardinal LUCIAN prin harul și mila Bunului Dumnezeu, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea