Rămâi conectat

Curier Județean

Investiție de peste 1,1 milioane de euro pentru construirea a două blocuri de locuințe sociale, în zona Talcioc din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Licitația privind realizarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire Ansamblu de Locuințe Sociale, cartier Gheorghe Șincai, 2 tronsoane” a fost lansată de către Primăria Municipiului Alba Iulia.

Proiectul, publicat pe site-ul Primăriei, prevede construirea a două tronsoane de locuințe colective, din cele 7 cuprinse în PUZ. Acestea vor cuprinde circa 48 de apartamente, (un tronson de tip B1 și un tronson aferent zonei Z3 (regim de înălțime P+2)).

Având în vedere numărul cererilor pentru o locuinţă socială, Municipiul Alba Iulia doreşte construirea unui ansamblu de locuinţe care să satisfacă cererile.

Datorită unor construcţii necorespunzătoare în care locuiesc cetăţenii cu venituri foarte mici, se doreşte şi eliminarea disfuncţiilor de pe teritoriul municipiului, în ceea ce priveşte calitatea mediului urban.

Obiectivul de investiţii privind ” CONSTRUIRE ANSAMBLU DE LOCUINŢE SOCIALE, CARTIER GHEORGHE ŞINCAI, 2 TRONSOANE ( un tronson de tip Bl si un tronson aferent zonei Z3 ) se înscrie în sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţii defavorizate din municipiul Alba Iulia. Proiectul propune construirea a 2 tronsoane de locuinţe colective, sociale, astfel încât să se asigure condiţiile de locuit pentru persoanei e/familiile marginalizate sau cu venituri reduse care nu pot să aibă o locuinţă proprie.

Locuinţele sociale trebuie sa rezolve un număr de aproximativ 150 locuitori ai municipiului Alba Iulia, beneficiari ai acestor locuinţe.

La accesul în clădiri şi spaţii publice se vor realiza rampe şi amenajări specifice pentru circulaţia şi accesul persoanelor cu deficienţe locomotorii sau de vedere.

Oportunitatea dezvoltării proiectului în această zonă se justifică prin faptul că zona Talcioc se conturează în prezent ca o insulă urbană destructurată, în situaţia în care investiţiile, de până acum, au extins dezvoltarea localităţii şi au întregit fondul construit, în principal, între Alba Iulia şi Miceşti, respectiv Bărăbanţ. Nerealizarea obiectivului ar accentua disfuncţiile de pe teritoriul municipiului, în ceea ce priveşte diferentele de calitate a mediului urban din diferite zone.

Estimarea cheltuielilor pentru execuţia obiectivului de investiţii, luându-se în considerare costurile unor investiţii similare realizate :

Locuinţe sociale -2 tronsoane:

Valoarea celor 2 tronsoane de blocuri = 2 954 mp x 360 E/mp = 1 063 440 E

Diverse şi neprevăzute = 70 000 E

Total costuri investiţie = 1 133 440 E

Zona în care se va dezvolta proiectul este situată în partea de nord a localităţii Alba Iulia (Zona TALCIOC), se află în proprietatea municipiului Alba Iulia şi face parte din parcela „curţi construcţii „de 50 000 mp.

Din punct de vedere al amplasamentului în arealul localităţii, zona propusă spre studiu sprijină regenerarea economică şi socială a comunităţii defavorizate din municipiul Alba Iulia.

Zona este situată la periferia municipiului, având la data prezentă doar o singură arteră de acces modernizată dinspre oras, respectiv str. Gheorghe Şincai, iar municipalitatea doreşte integrarea şi relaţionarea ansamblului urban cu zonele urbane funcţionale existente în proximitate .

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea