Rămâi conectat

Actualitate

Investiţie de 8 milioane de euro în centura de nord a oraşului Alba Iulia. A fost semnat contractul pentru realizarea PUZ-ului

Publicat

în

Drumul judeţean va realiza legătura între DN75 şi DN1, respectiv autostrada A1, Sebeş – Turda. Legăturile vor fi realizate în zona nodului rutier Alba Iulia Nord, la ieşire din municipiu spre Teiuş, respectiv în apropierea localităţii Şard, comuna Ighiu.

Primăria Alba Iulia a finalizat procedura de achiziţie şi a încheiat contractul pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal destinat construirii centurii de nord a oraşului.

Contractul în valoare de 115.598 de lei a fost obinut de societatea Total Business Land SRL Alba Iulia. Termenul de predare a documentaţiei este de 120 zile de la emiterea ordinului de incepere.

Electrica Furnizare Discount

raseul a fost stabilit încă din anul 2014, centura ocolitoare urmând să aibă o lungim de 4,6 km pe teritoriul municipiului Alba Iulia, respectiv de 1,4 km pe teritoriul comunei Ighiu. Şoseaua va asigura fluxul de ciruclaţie din sudul judeţului în zona nordică şi vestică, contribuind la creşterea gradului de eficienţă economică, îmbunătăţirea siguranţei şi a accesibilităţii judeţului. Un efect important va fi şi reducerea traficului în Alba Iulia prin dirijarea traficului pe viitoarea centură ocolitoare.

Din punct de vedere a traseului, şoseaua de centură va pleca din sensul giratoriu de la nodul rutier Alba Iulia Nord, unde se face legătură cu DN1 şi autostrada A1, va trece pe la nord de uzina Saturn, iar după ce va traversa valea din zonă şi calea ferată va ”coborî” până în apropierea cursului râului Ampoi, unde există şi în prezent un drum comunal.

Traseul va urma cursul râului până ce va intra pe teritoriul comunei Ighiu, după care va traversa prin intermediul unui pod rutier râul Ampoi şi va face conexiunea cu DN75 la Şard, înainte cu câteva sute de metri de podul rutier aflat la intrarea în localitate. Investiţia propriu-zisă în realizarea şoselei va fi realizată de Consiliul Judeţean şi este estimată la peste 8 milioane de euro.

Publicitate

Actualitate

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Publicat

în

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Momente dramatice pe o șosea din nordul Spaniei. Mai mulți șoferi au intervenit pentru a opri un TIR scăpat de sub control. Bărbatul care conducea era băut și tocmai omorâse un om. Apoi a încercat să fugă și a lovit un autoturism, rănind câteva persoane. Printre cei care au intervenit s-au aflat și mai mulți români.

Accidentul a avut loc duminică pe autostrada N-2 din La Jonquera. Potrivit presei spaniole, TIR-ul a lovit mortal un pieton, iar după a intrat într-un autoturism, rănind trei persoane.

Electrica Furnizare Discount

Mai mulți martori la accidente l-au obligat pe șoferul TIR-ului să oprească și l-au imobilizat până când poliția a ajuns la locul accidentului.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Publicat

în

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că circulația este întreruptă la kilometrul 26 al Autostrăzii A1 pe sensul dinspre Pitești către București, în zona localității Poenari, județul Giurgiu.

Întreruperea circulației este cauzată de un accident în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, în cursul dimineții de marți. În urma impactului două persoane au decedat, alte trei fiind în evaluare medicală.

Traficul urmează să fie deviat între kilometrii 30 și 23, prin localitatea Bolintin Vale.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Administratorii „speciali” de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir au fost eliberați din funcție

Publicat

în

Administratorii „speciali” de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir au fost eliberați din funcție

„De data aceasta este vorba de administratorii „speciali” a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună.

Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt.

Electrica Furnizare Discount

Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului. Continuăm Revoluția Bunei Guvernări.”, a transmis Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa din mediul de socializare, marcând astfel un nou capitol din lupta de eliminare a sinecurilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare