Rămâi conectat

Ştirea zilei

Investiția Zewa: Dezamăgiți de Consiliul Local Sebeș, mai mulți localnici au început să strângă semnături de susținere

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți localnici din Sebeș s-au mobilizat în ultima perioadă și au adunat numeroase semnături de la locuitorii din Sebeș în vederea susținerii investiției de 120 de milioane de euro a grupului suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), la Petrești.

Dezamăgiți de eșecurile repetate înregistrate de Consiliul Local din municipiul Sebeș privind vânzarea a unui teren în suprafață de 35.000 de metri pătrați, situat lângă fabrica de hârtie Petrești, în vederea realizării aici a unui centru regional logistic al concernului suedez,  sebeșenii au decis să facă ceva pentru salvarea locurilor de muncă și crearea unora noi.

Ana Maria Jurju şi Alexandra Tudor, ambele din Sebeș, au creat chiar o petiție online pe care susținătorii investiției o pot semna direct de pe un computer sau telefon conectat la internet. Textul petiției arată așa:

Investiţia Zewa!

Dacă eşti din Sebeş sau din Petreşti, ai şansa de a produce o schimbare!

Tot ce trebuie să faci este să semnezi această petiţie în vederea realizării investiţiei în Fabrica Pehart, din Petreşti, aflată în pericol de a fi închisă. Prin semnătura ta, vei contribui la realizarea investiţiei de către Grupul suedez SCA Hygiene Products, lider pe piaţa mondială, care deţine mărci importante precum: Zewa una dintre cele mai cunoscute mărci de hârtie la nivel mondial, Libero , Lotus sau  altele.

Exercităţi dreptul de a vota şi de a trăi într-o ţară cu un regim democrat. Semnează şi fi parte din schimbare, e timpul să investeşti în viitorul tău.

 

În legătură cu acest demers civic, inițiatoarele petiției au declarat pentru ziarul “Unirea”:

După cum bine ştii la nivelul Municipiului Sebeş, au loc câteva discuţii în ceea ce priveşte investiţia Grupului suedez SCA la Pehart, investiţie vitală deoarece în condiţiile în care nu se va realiza, fabrica se va închide şi foarte mulţi oameni îşi vor pierde locul de muncă, însă Consiliul Local din Sebeş din diferite motive nu şi-a dat acordul în ceea ce priveşte realizarea investiţiei.

De aceea, s-a luat iniţiativa de a strânge semnături din partea locuitorilor din Sebeş respectiv din Petreşti, pentru a convinge Consiliul Local în privinţa aprobării investiţiei.

În momentul de faţă mai sunt persoane care strâng semnături mergând personal la domiciliul oamenilor, însă eu împreună cu Alexandra Tudor ne-am gândit să ajungem şi la tineri, care petrec foarte mult timp online, iar în ideea de a facilita  şi de a spori strângerea semnăturilor, am creat această petiţie.”

Deși în luna octombrie, după ce consilierii locali din Sebeș au aprobat vânzarea, prin licitație publică deschisă a terenului din apropierea fabricii “Pehart”,  realizarea investiției părea că are cale deschisă, lucrurile au rămas în același stadiu din cauza unor probleme tehnico-juridice, pe care Primăria Sebeș și aparatul său juridic se pare că le-au omis.

Investiția Zewa este foarte importantă pentru locuitorii din Sebeș. Bugetul local s-ar îmbogăți cu circa 700.000 de euro, reprezentând contravaloarea terenului, urmând apoi demararea  investiţiei promise de suedezi, de peste 120 de milioane de euro în următorii 2 ani şi crearea a peste 100 de noi locuri de muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea