Rămâi conectat

Politică Administrație

Între 30 și 126 de lei pe lună – contribuția părinților pentru copiii înscriși la creșa din Aiud

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cresa-copiiServiciul Public de Asistență Socială Aiud a stabilit cuantumul alocaţiei zilnice de hrană în Creşa municipiului, la suma de 6 lei/zi, și costul mediu lunar de întreţinere pentru un copil, în cuantum de 630 de lei.

Din această sumă părinții vor plăti o contribuție calculată în funcție de venitul mediu brut lunar și numărul de copii înscriși la respectiva unitate. Astfel, pentru părinții cu un singur copil înscris la creșă, cota procentuală din contribuție va fi de 20% (126 de lei) dacă au un venit mediu brut peste 700 de lei și 10% (63 de lei) dacă au venituri între 225 și 699 de lei. Părinții cu 2 sau mai mulți copii înscriși la creșă vor plăti 10% (63 de lei) dacă au venituri peste 700 de lei brut și 5% (aproximativ 31 de lei) dacă au venituri între 225 și 699 de lei.

Costul mediu zilnic pentru un copil în creşă s-a calculat raportând cheltuielile de întreţinere (bunuri şi servicii în sumă de 95790 lei) la numărul zilnic de copii prezenţi (3.193 copii), rezultând un cost mediu de 30,00 lei/zi/copil prezent şi un cost mediu lunar de întreţinere în cuantum de 630,00 lei/copil, corespunzător unui număr mediu de 21 de zile lucrătoare pe lună în care funcţionează creşa”, precizează reprezentanții SPAS Aiud.

Sumele prezentate mai sus vor fi supuse spre aprobare consilierilor locai din Aiud, în ședința din 28 august a.c.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sub administrarea primarului Silviu Vințeler, orașul Ocna Mureș renaște, crește și se dezvoltă odată cu Băile Sărate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sub administrarea primarului Silviu Vințeler, orașul Ocna Mureș renaște, crește și se dezvoltă odată cu Băile Sărate A fost nevoie de un bun gospodar, un om cu viziune și curaj, dinamic și perseverent ca primarul Silviu Vințeler, pentru a scoate din sărăcie și mizerie orașul Ocna Mureș, al cărui declin economic părea de neoprit după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea