// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Într-o comună din județul Alba sunt colectate tone de lapte datorită unei instalaţii frigorifice moderne

La Rădeşti, tone de lapte colectate într-o instalaţie frigorifică modernă

Fermierii care dețin animale, în special ovine, din localitățile Rădești, Meșcreac, Leorinț, Șoimuș și Sâncrai,  beneficiază de unele avantaje care să le simplifice vânzarea laptelui obținut de la animalele pe care le păstoresc. Ei au predat în decurs de aproximativ doi ani,  la un recipient frigorific pentru colectarea laptelui situat în Rădești, aproape 20 de tone de lapte de oaie și peste 5 tone de lapte de vacă.

Informația am primit-o de la  Marta Breaz, din Rădești, o cunoscută crescătoare de animale, cea care gestionează din 2015 activitatea de primire a laptelui și stocarea acestuia la amintitul agregat și care ne-a relatat că există interes din partea fermierilor deținători de turme de oi și nu numai, pentru a preda laptele la unica și moderna instalație frigorifică existentă în localitate. După cum am constatat, instalația de peste 30.000 de euro, cu o capacitate de 450 de litri, este conectată separat la energie electrică, este dotată cu aparatură modernă de control a temperaturii, iar condițiile de igienă sunt monitorizate de un sistem special de verificare.

După cum am fost informați, laptele achiziționat este transportat cu o cisternă spre centrul de colectare Biomilk S.R.L. Lopadea Nouă, după care ia drumul spre o firmă grecească situată în Brașov, specializată în fabricarea de brânzeturi. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419