Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Interviu cu domnul Ovidiu Jidveian , președintele PSD Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Efervescenta politica   din aceasta saptamana   reprezinta  un act de curaj si  responsabilitate  fata de cetatenii acestei tari .USL  doreste  normalizarea  vietii politice din Romania

Domnule Ovidiu Jidveian ce părere aveți despre ultimele evoluții din politica românească?

Din punctul meu de vedere, înainte de a vorbi despre ceea ce se întâmplă acum în politica românească e necesar să ne aducem aminte de modul în care arăta acest stat, cu o incertă separație a puterilor sale, cu o disoluție evidentă a autorității de stat, cu instituții dacă nu subordonate factorului politic suspectate mereu de înțelegeri cu acesta. Una dintre principalele noastre probleme este legată de faptul că uităm mult prea repede trecutul și derapajele portocalii evidente. De câte ori a fost încălcată Constituția în ultimii opt ani? Cum a fost atunci când Mircea Geoană a fost înlocuit la conducerea Senatului? Câtă democrație era oare în momentele în care reprezentanții PD-L forțau numirea la Curtea Constituțională a unor apropiați? Dar când Roberta Anastase număra din doi în doi ca să fie bine unde erau discuțiile despre procedură?

      Uităm repede din păcate pentru noi toți și folosim procedurile democratice invocând statul de drept doar atunci când acestea convin demersurilor noastre politice. Există în România postrevoluționară tentația majorității politicienilor de a crede că sunt veșnici la putere. Din această convingere păcătoasă se nasc o sumedenie de abuzuri și de scandaluri din care oamenii au mereu ceva de pierdut. Stabilitatea despre care se vorbește acum ca fiind amenințată nu poate fi dobândită fără instituții puternice subordonate principiilor legale și nu persoanelor. În ceea ce privește respectarea regulilor parlamentarismului, USL a revendicat în mod firesc conducerea celor două camere ale Parlamentului României în condițiile în care majoritatea în ambele camere nu mai aparține PD-L. Așadar, ceea ce se întâmplă acum e o etapă firească în încercarea de a propune românilor un model politic și uman diferit de acela cu care am fost oarecum obligați să trăim în ultimii opt ani. Eu cred că merităm mai mult decât ne oferă modelul Traian Băsescu.

 Domnule Ovidiu Jidveian, cum vedeți în acest moment relația PSD-PNL la nivel județean?

 De-a lungul săptămânilor care au trecut de la momentul 10 iunie am exprimat, cred, suficiente puncte de vedere cu privire la ceea ce cred și de aceea nu mai revin asupra acestora. Dincolo de tot ceea ce s-a întâmplat după alegerile din iunie cred că avem nevoie în politică de caracter și sunt convins că în cele din urmă, atât noi cât și partenerii noștri avem capacitatea de a ne respecta cuvântul dat alegătorilor noștri. Cred ca  in aceste momente decisive pentru Romania , USL  trebuie sa  fie mai unit  ca niciodata   si mai cred că evoluția firească a relațiilor dintre noi,  ar fi reprezentată de refacerea majorităților atât în CL cât și în CJ. Atât, restul ar fi doar teorii de care sunt convins că oamenii sunt sătui.

Domnule președinte, ce așteptați de la noul CL Alba Iulia?

 Aștept în primul rând să înțeleagă că acest organism nu reprezintă o tribună politică ci un mecanism prin intermediul căruia acest oraș poate evolua, aștept ca proiectele bune să treacă indiferent de grupul politic care le inițează, aștept de fapt ca noi toți să devenim vocea puternică a unei comunități despre care cred că poate avea în anii care vin o evoluție surprinzătoare pentru un oraș de dimensiunea sa. Dincolo de acest nivel de așteptare pe care îl am, rămâne mesajul pe care l-am tot transmis de-a lungul anilor în care am înțeles să fac un anumit tip de politică, acela că orașul e al locuitorilor săi și nicidecum al politicienilor care îl administrează vremelnic. E important ca vocea comunității să se audă din ce în ce mai des și mai puternic ca element necesar evoluției pe care ne-o dorim cu toții pentru Alba Iulia.

 Domnule Ovidiu Jidveian se vorbește tot mai des despre faptul că în curând veți ocupa o funcție importantă fiind puternic sprijinit de către USL. Sunteți amabil să ne spuneți despre ce este vorba?

   Ceea ce pot să vă spun în acest moment în care mulți presupun multe, este legat de faptul că, oriunde m-ar duce viața aceasta pe care mi-am asumat-o făcând un anumit gen de politică, am să-i reprezint cu onestitate pe oamenii care au avut încredere în mine…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea