Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Intervenție a salvamontiștilor din Alba pentru căutarea unor schiori rătăciți în afara pârtiei de la Vârtop

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Alba a fost implicat într-o acţiune de căutare a unor schiori rătăciți în afara pârtiei Arieșeni-Vartop.

Solicitarea şi alertarea echipei Salvamont Alba a fost făcută vineri, la ora 17.25, de către prieteni şi aparţinători, pentru găsirea a două persone rătăcite în afara zonei schiabile Arieșeni-Vartop. Salvatorii montani au luat legătura telefonic schiorii, aceştia explicând că au coborât într-o zonă de teren accidentat cu zăpadă foarte mare, au căzut şi s-au panicat fiind lipsiţi de orice sursă de lumină la lăsarea întunericului și că nu se mai pot orienta către pârtie.

”Li s-au făcut recomandări să se întoarcă pe urmele poprii, deoarece ei intenţionau să traverseze pădurea de la pârtia “Piatra Grăitoare” la pârtia “Vârtop 1”, să conserve bateria telefonului şi să-l ţină cât mai aproape de corp, la căldură. S-a indicat să se efectueze alertarea şi prin numărul Unic de urgenţă 112 datorită condiţiilor meteo nefavorabile şi a întreruperii contactului telefonic cu persoanelor rătăcite, din cauza epuizării bateriei telefonului acestora”, spune reprezentantul Salvamont Alba.

Salvatorii montani au pornit în căutare, ca echipă de prim răspuns, în condiţii de temperatură scăzută şi vizibilitate redusă: întuneric, ceaţa şi ninsoare abundentă.

”În acţiunea de căutare au fost implicate două echipaje Slvamont Alba care au pornit din puncte diferite spre zona unde se presupunea că se aflau persoanele rătăcite, căutările fiind oprite după circa o oră şi jumătate, când cei căutaţi, respectând indicaţiile primite de la salvamontişti, au reuşit să ajungă în siguranţă la pârtie. Aici s-au întâlnit cu echipajele de salvatori acesta fiind încă un caz fericit când datorită intervenţiei prompte a Salvamont Alba cele două persoane au putut să ajungă acasă în siguranţă”, au explicat salvatorii montani.

Cu această ocazie Salvamont Alba recomanda ca turiştii care frecventeză domeniile schiabile din Vârtop-Arieșeni şi Șureanu să nu se abată de la traseele marcate şi să nu iasă din zona schiabilă.

De asemenea din cauza ninsorilor abundente din ultima perioadă, se atrage atenţia existenţei unui risc ridicat de producere a avalanşelor la altitudini mai mari de 1600 m.

FOTO: Salvamont Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

1 iunie: Crosul Teiusului 2024, prima editie: Cinci curse pentru adulti si copii. PROGRAM și înscrieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crosul Teiusului 2024, pe 1 iunie, la prima editie: Cinci curse pentru adulti si copii. PROGRAM și înscrieri Prima ediție a concursului Crosul Teiușului se desfășoară pe 1 iunie. Are programate cinci curse, câteva dedicate special copiilor și familiilor. Sute de alergători sunt așteptați să ia parte la Crosul Star Assembly, Crosul CAR Teius, Cursa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea