Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Intervenție a jandarmilor la un liceu din Cugir. Motivul: un adolescent iubăreț

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din Cugir a fost sancţionat de jandarmi pentru că a deranjat cursurile unui colegiu din localitate. Este elev al unei alte unităţi şcolare şi cunoscut a avea un comportament violent.

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

duba jandarmiPotrivit Jandarmeriei Alba, “personalul administrativ al unui colegiu din oraşul Cugir a solicitat luni, 25 ianuarie, la ora  10.50, intervenţia jandarmilor deoarece un tânăr intrase în incintă şi deranja orele de curs.

Aflat în apropierea unităţii de învăţământ, un echipaj de jandarmerie a intervenit în foarte scurt timp şi a depistat un adolescent în vârstă de 16 ani care, se pare, intrase în incintă prin escaladarea gardului împrejmuitor. Acesta şi-a explicat gestul prin faptul că i-a fost dor de o prietenă şi nu vrut să aştepte încheierea orelor de curs pentru a o vedea.

Din verificările efectuate a reieşit însă că băiatul nu este la prima abatere de acest fel, în ultima perioadă acesta făcându-şi, se pare, un obicei din a pătrunde fără drept în instituţia de învăţământ şi a solicita cadrelor didactice să permită unor eleve să părăsească ora de curs şi să iasă pe hol, la discuţii. Mai mult, a rezultat că, de multe ori, ridică suspiciunea unui consum de alcool şi, în aceste condiţii, dacă i se solicită să părăsească incinta, are un comportament violent, se adresează vulgar şi ameninţă cu represalii.

Jandarmii i-au expus tânărului prevederea legală potrivit căreia constituie contravenţie şi se poate sancţiona cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 de lei fapta de pătrundere, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora. Totodată, i-au pus în vedere că, deşi este în vârstă de doar 16 ani, poate fi sancţionat contravenţional, cu menţiunea că în cazul său minimul şi maximul  amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate. Fiind la prima abatere constatată direct, de data aceasta a fost sancţionat doar cu avertisment scris şi i s-a recomandat să evite să mai săvârşească astfel de fapte.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea