Rămâi conectat

Politică Administrație

Interpelare a senatorului Alexandru Pereș pentru ministrul Mediului: ”Care sunt planurile ministerului privind problemele pe care le ridică situaţia firmei Kronospan, în Sebeș?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doamnă Ministru,

În urmă cu o săptămână, în municipiul Sebeş a avut loc un nou protest de stradă, menit să tragă încă un semnal de alarmă cu privire la poluarea cu formaldehidă de către SC Kronospan SA.

De repetate ori, am adresat întrebări ministerului pe care mai nou îl coordonaţi, cu privire la gravitatea acestui aspect, dar şi la răspunsurile neconcludente primite din partea celor care coordonează activitatea de supraveghere, respectiv Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba.

Doamnă Ministru,

În cadrul audierii recente a dumneavoastră, pentru a primi învestitura de ministru, aţi declarat că vă doriţi ca mediul să nu mai fie considerat „Cenuşăreasă”, şi că vă trebuie un răgaz pentru a discuta cu specialiştii din ministerul de resort în privinţa problemelor variate cu care se confruntă acesta. În acest sens, vă aduc la cunoştinţă că ministerul pe care îl coordonaţi a pierdut, în luna iulie, procesul în cazul noii investiţii în a doua fabrică de formaldehidă la SC Kronospan SA Sebeş, în vederea suspendării de către comisie a revizuirii autorizaţiei integrate de mediu.

Pentru moment, nu se ştie când va avea loc recursul pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor urmează să îl ceară instanţei superioare. Un lucru însă este cert: în tot acest timp, cetăţenii oraşului Sebeş sunt nemulţumiţi de calitatea aerului şi sunt îngrijoraţi de sănătatea lor, dar mai ales a copiilor, fiind ştiut că fabrica veche de formaldehidă de 30.000 tone/an, ca de altfel şi cea nouă, se află la câteva sute de metri de cartierul „Kogălniceanu”, zonă dens populată a municipiului Sebeș!

Stimată doamnă Ministru,

Am rugămintea şi vă solicit, totodată, să îmi comunicaţi care sunt demersurile dumneavoastră în ceea ce priveşte coabitarea populaţie-economie într-un mediu înconjurător cât mai puţin poluat, şi aici mă refer la rezolvarea într-un mod cât mai favorabil, în primul rând pentru mediu şi pentru cetăţeni, a problemelor pe care le ridică situaţia societăţii comerciale Kronospan SA. Altfel, doleanţele societăţii civile, reprezentată de ONG-uri, dar şi ale locuitorilor din zonă vor fi tot nerezolvate, iar dialogul cu toţi factorii implicaţi va fi un deziderat clamat şi inutil!

Solicit răspuns scris. (Z.U.)

Cu stimă, Alexandru Pereş, senator PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea