Rămâi conectat

Politică Administrație

Interesul național a virat la dreapta. UNPR susține alegeri anticipate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gabriel Oprea, președintele UNPR, a declarat după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de vineri, pentru formarea unui nou Guvern, că formaţiunea sa va susţine orice variantă pe care o va alege preşedintele, fiind de acord şi cu alegerile anticipate.

Gabriel OpreaConsultările dintre Klaus Iohannis şi UNPR au durat doar zece minute. Preşedintele nu a adresat în debutul întâlnirii nici un mesaj delegaţiei UNPR, conduse de Gabriel Oprea, aşa cum a făcut până acum la toate celelalte întâlniri, care au avut loc joi.

Din delegaţia UNPR au făcut parte preşedintele partidului, Gabriel Oprea, senatorul Haralambie Vochiţoiu, secretarul general, Neculai Onţanu, secretarul general adjunct, Ion Toma şi fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Turism, Simona Man.

Klaus Iohannis i-a întâmpinat pe membrii delegaţiei UNPR, strângându-le mâna şi spunându-le „Bună ziua!”, după care i-a invitat să ia loc. După ce s-au aşezat la masă, Iohannis a aşteptat câteva secunde, uitându-se către presa prezentă la debutul întâlnirii, după care i-a rugat pe jurnalişti să părăsească sala.

Gabriel Oprea a făcut după discuţiile cu preşedintele o scurtă declaraţie, în care a spus că UNPR îl sprijină pe Klaus Iohannis. „În urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, UNPR ca întotdeauna în probleme importante, de securitate naţională îl sprijină pe preşedintele României. I-am transmis întreaga disponibilitate, ca întotdeauna, a UNPR, atât în desemnarea prim-ministrului, a viitorului Guvern”, a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a precizat că susţine şi varianta alegerilor anticipate, dacă se va ajunge la un asemenea consens: „Suntem total de acord şi susţinem alegerile anticipate şi tot ceea ce UNPR prin forţa parlamentarilor săi, prin forţa politică, sprijinim stabilitatea”.

Întrebat despre varianta unui Guvern de tehnocraţi, care să organizeze alegeri anticipate sau să conducă România până la alegerile la termen, Oprea a spus că UNPR va sprijini orice variantă pe care o va dori Klaus Iohannis: „Orice formulă pe care preşedintele României, în dialog cu partidele politice, cu delegaţii din stradă ai poporului român o va dori va fi sprijinită de UNPR”.

Pe de altă parte, Gabriel Oprea a anunţat că părăseşte Guvernul interimar şi că şi-a delegat atribuţiile de ministru de Interne secretarului de stat, Ilie Botoş.

Sursa: Rfi.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea