Rămâi conectat

Curier Județean

Întâlnire între conducerea Romarm și sindicaliștii din industria de apărare. Liderii de la ,,Apărarea” și Sindicatul Liber Cugir s-au întâlnit cu directorul general Marius Ioana

Ziarul Unirea

Publicat

în

La S.C. Uzina Metrom” S.A. Brașov, a avut loc recent, o întâlnire de lucru, a directorului general Romarm, Marius Ioana (foto) cu liderii de sindicat ai filialelor care lucrează pentru industria de apărare, eveniment la care au luat parte și reprezentanții sindicatelor de la Fabrica de Arme și Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit președintelui Sindicatului ,,Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir, ec. Ioan Neagu, pe agenda dezbaterilor s-au aflat mai multe problem care confruntă acest sector strategic de interes național, dar s-a discutat și despre rolul pe care sindicatele îl îndeplinesc în calitatea lor de reprezentant al salariaților aflați în activitate.

,,Legea nr. 232/2016 privind industria națională de apărare, lege care reglementează organizarea și funcționarea industriei naționale de apărare și activitățile necesare realizării de produse militare, sensibile și strategice, astfel încât aceasta să asigure protecția intereselor naționale de apărare ale României, inclusiv a intereselor esențiale ale siguranței naționale, a constituit unul dintre subiectele de interes în cadrul dezbaterilor”, ne-a declarat liderul de la ,,Apărarea” Cugir.

Potrivit lui Neagu, au fost abordate unele aspect ce vizează îmbunătățirea cadrului legislativ privind protecția socială a personalului, cu referire la anumite neclarități vis a vis de ,,organigrama de avarie”. Astfel, potrivit actului normativ menționat mai sus, ,,în vederea stabilirii numărului mediu maxim de personal necesar desfășurării activităților, operatorii economici au obligația de a propune, spre aprobare, ministerului de resort, până la data de 31 august, organigrama de avarie pentru funcționarea minimală, care să asigure revenirea la condițiile stării tehnice inițiale întreruperii activității și reluarea acesteia”.

În altă ordine de idei, sindicaliștii i-au propus șefului Romarm să inițieze un program de vizite la toate filialele subordonate, iar problmele constatate la fața locului să fie discutate cu reprezentanți ai Minsterului Economiei și în funcție de importanța lor să fie cuprinse în Programul de reorganizare al Romarm și înaintate spre dezbaterea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Portivit lui Neagu, n-a lipsit din dezbate, nici exprimarea unor nemulțumiri generate de ,,revoluția fiscală”, problemă care a condus la reacții în stradă și care va avea efecte în continuare, dacă guvernanții nu adoptă soluții în acest sens. ,,Aflat la prima sa întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, directorul Romarm ne-a asigurat că va ține seama de propunerile făcute de noi, iar pentru o mai bună cunoaștere a situației cu care se confruntă societățiele din apărare, va căuta să instituie un sistem de informare cuprinzând baza de date în format eletric și electronic, standardizată și securizată”, a conchis președintele Ioan Neagu. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea