Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Întâlnire de lucru la DGASPC Alba cu primarii din județ pentru actualizarea Strategiei în domeniul asistenței sociale și protecției copilului 2014-2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a organizat, luni, 15 aprilie, la sediul instituției, o întâlnire de lucru cu reprezentanții unităților administrativ teritoriale din județ pentru actualizarea Strategiei județene în domeniul asistenței sociale și protecției copilului 2014-2020 și a Planului de implementare a strategiei, ca urmare a noutăților legislative apărute în domeniu, cu impact direct asupra comunităților locale.

Au fost invitate toate cele 78 de primării din județ, iar la întâlnire au participat 22 de persoane din 21 de primării – Daia Română, Șpring, Cugir – 2 persoane, Unirea, Pianu, Stremț, Teiuș, Avram Iancu, Vidra, Horea, Gârda de Sus, Sohodol, Rădești, Meteș, Lupșa, Câlnic, Cetatea de Baltă, Cut, Poiana Vadului, Arieșeni, Câmpeni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Discuțiile au fost moderate de către: directorul general al DGASPC Alba – Frăcea Valentin Ioan, directorul general adjunct – Mândroc Mirela, reprezentantul Consiliului Județean Alba din cadrul Compartimentului asistență medicală, socială și învățământ special – Țimonea Mirela și consilierul DGASPC Alba din cadrul Compartimentului coordonare autorităţi publice locale – Bobar Gabriela Maria.

Au fost prezentate serviciile sociale existente, nevoile beneficiarilor privind dezvoltarea de noi servicii la nivel local care să vină în întâmpinarea acestora și au fost abordate subiecte din sfera asistenței sociale, precum: diversificarea serviciilor pentru persoane vârstnice; instituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități; necesitatea de dezvoltare a unor servicii sociale cum ar fi: servicii pentru persoanele fără adăpost și servicii de prevenire și combatere a consumului de droguri la copii și tineri; asocierea unităților administrative în vederea furnizării de servicii sociale; finanțarea centrelor de zi și a centrelor pentru persoane vârstnice.

Întâlnirea a facilitat participarea activă a reprezentanților primăriilor care au vorbit despre serviciile sociale furnizate de către unitățile administrative din: Cugir, Teiuș, Câlnic, Cetatea de Baltă, Unirea, dar și despre proiectele în derulare ale primăriilor: Meteș, Avram Iancu, Cugir, Rădești, Stremț, Lupșa, Pianu, Cugir.

În urma discuțiilor s-a constatat faptul că, unele primării au doar o singură persoană angajată care se ocupă de partea socială, nu sunt elaborate strategii locale în domeniul social, activitatea în domeniul asistenței sociale bazându-se, în cele mai multe cazuri, doar pe acordarea beneficiilor sociale și acțiuni punctuale de soluționare a problematicii legate de viața oamenilor din comunitate.

In opinia celor direcți implicați, activitatea a fost un succes, contribuind atât la îmbunătățirea capacității de a se implica în elaborarea și promovarea de alternative sociale, cât și consolidarea unor parteneriate cu furnizori privați de servicii sociale.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba mulțumește primăriilor pentru interesul acordat și va avea în vedere opiniile exprimate în definitivarea Strategiei județene în domeniul asistenței sociale și protecției copilului.

Frăcea Valentin Ioan, director general DGASPC Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea