Instruirea educatoarelor din Cugir – implicate în derularea proiectului ”Fiecare Copil la Grădiniţă”
La Şcoala gimnazială ”Singidava” – (local vechi), s-a desfăşurat astăzi, instruirea persoanelor implicate în proiectul ”Fiecare copil la grădiniţă ”, un important proiect implementat de Asociaţia Ovidiu Rom, la nivelul oraşului Cugir, singurul oraş din judeţul Alba cuprins în acest program.
Programul se află în cel de-al doilea an de implementare şi are drept scop sprijinul acordat unui număr de 45 de copii săraci (în mare majoritate de etnie romă ) să meargă la grădiniţă pentru ca mai apoi să înceapă şcoala cu succes. Metodologia de lucru Ovidiu Rom presupune:colaborarea strânsă cu grupul local de acţiune, training pentru cadre didactice şi punerea la dispoziţie de resurse educaţionale;oferirirea de tichete sociale condiţionate de prezenţa la grădiniţă a copiilor şi de participarea părinţilor la procesul educaţional al copiilor.
Prezenţa la reuniunea de instruire a celor 20 de educatoare de la grădiniţele ”Prichindel ” şi ” Voinicelul ”grădiniţe arondate Şcolii Gimnaziale ”Singidava ” Cugir, managerul de proiect din cadrul Asociaţiei Ovidiu Rom, d-na Ramona Galu, le-a transmis celor prezenţi că în cadrul unei societăţi este responsabilitatea comunităţii să asigure îngrijire, educaţie, servicii medicale pentru ca toţi copiii să-şi atingă pe deplin potenţialul la maturitate.
Aceasta a mai precizat că Ovidiu Rom asigură 150 euro fiecărui copil cu vârste cuprinse între 3 -6 ani a cărui familie se află la limita subzistenţei materiale, oferind tichete sociale familiilor a căror copii au avut prezenţa perfectă la activităţile de formare educaţională. La activitatea de instruire a cadrelor care pregătesc preşcolari au luat parte:directorul şcolii gimnaziale Singidava ”- prof Monalisa Borza, director adj . prof Gabriela Lupu, Adriana Crişan -coordonator local al proiectului, Cristinel Roman – inspector cu probleme pentru romi în cadrul SPAS Cugir, Gabriele Pienar – mediator şcolar, doctor Olimpia Locotos – medic Cabinetul Şcolar Cugir, reprezentanţi ai SPAS Cugir.(C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor