Ziarul Unirea

Instituțiile din administrația publică, la control. Acțiune a ITM Alba, derulată pe mai multe săptămâni, la nivel de județ

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

ITM Alba demarează Acțiunea Inspecției Muncii, de informare și control pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă în instituțiile de administrație publică. Controalele se vor desfășura în perioada 26.08-10.10.2019.

Obiectivul acțiunii constă în cresterea nivelului de respectare a legislaţiei din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă de către autorităţi şi instituţii publice şi clarificarea unor aspecte în ceea ce privește modul de interpretare și aplicare a unor prevederi legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă de către angajatorii ţintă.

ELIT

În acest sens Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba organizează în perioada 26.08-12.09.2019 sesiuni de informare publică la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai unităţilor din administraţia publică.

De asemenea vor fi comunicate în mass-media locală mesaje de informare și conștientizare.
Această acțiune a Inspecției Muncii are ca obiectiv prevenirea eventualelor disfuncţii din cadrul sistemului de muncă, astfel încât procesul muncii să se desfăşoare în condiţii de maximă eficienţă, scopul final fiind protejarea vieţii, integrităţii şi sănătăţii lucrătorilor împotriva riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională care pot apărea la locul de muncă şi crearea unor condiţii de muncă menite să le asigure acestora confortul fizic, psihic şi social.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba va comunica data și locul unde vor avea loc sesiunile de informare publică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419