Rămâi conectat

Politică Administrație

Instanţa a decis: Majorarea cu 63 % a tarifelor de salubritate la Aiud este ilegală. Firma va fi obligată să restituie banii cetăţenilor, spun consilierii PDL

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

conferinta-PDL-consilieri-AiudCurtea de Apel Alba Iulia a judecat, în 9 septembrie, recursul înaintat de către societatea de salubritate din municipiul Aiud, S.C. Greendays SA, care atacă sentinţa administrativă  emisă de către Tribunalul Alba, iar sentinţa dată a fost de a rămâne în vigoare decizia de anulare a hotărârii Consiliului Local, hotărâre prin care tarifele au fost majorate cu 63%. Anunţul a fost făcut joi, de către consilierii PDL Aiud, care susţin că firma va fi obligată acum să  dea banii înapoi cetăţenilor.

Vă prezentăm mai jos comunicatul de presă trimis de aceştia:

„În data de 09.09.2014, Curtea de Apel Alba Iulia a judecat recursul înaintat de către societatea de salubritate din municipiul Aiud, S.C. Greendays SA, care ataca sentinţa administrativă nr. 331/CAF/2014 emisă de către Tribunalul Alba, sectia de Contencios Administrativ.

Prin sentinţa sus-amintită s-a dat dreptate consilierilor PDL Aiud care au sesizat încălcarea, în mod flagrant, a prevederilor art.46, alin.(1) si (2), din Legea 215/2001 şi s-a dispus anularea Hotărârii nr.135/10.07.2013 a Consiliului Local Aiud, hotărâre care prevedea majorarea tarifelor de salubritate cu 63%.

Ca şi prima instanţă, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat încalcarea prevederilor Legii 215/2001 şi a respins recursul, sentinţa fiind definitivă.

Acum, S.C. Greendays, va fi obligată să restituie fiecărui aiudean sumele încasate necuvenit, modalitatea de restituire urmând a fi stabilită după primirea oficială a sentinţei.

Precizăm încă o dată că noi, consilierii PDL Aiud, în momentul intrării în Consiliul Local  ne-am pus în slujba aiudenilor şi vom face tot posibilul pentru a le apăra drepturile şi interesele în faţa oricui ar încerca să le afecteze aceste drepturi”, Cosilierii PDL:  Iulia Adriana Oana Badea, Tiberiu Budusan, Iosif Bradea, Vasile Vultur.

CITIŢI şi AIUD: Consilierii locali PDL cer revocarea Hotărârii prin care s-au mărit tarifele la salubrizare

PDL Aiud: Majorarea tarifelor de salubritate trebuie revocată

Oana Badea, PDL Aiud: ”Majorarea tarifelor pentru salubrizare la Aiud – o țeapă estivală marca USL”

Horaţiu Josan, primarul Aiudului, despre “țeapa” majorării tarifelor la salubritate: Oana Badea are mari probleme de comportament

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea