INSP a AVIZAT CARANTINAREA localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud. Vezi ce punctaje are fiecare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Localitățile Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud vor fi cel mai probabil carantinate în decursul zilelor următoare, ca urmare a numărului foarte ridicat de infectări care s-au înregistrat în ultima perioadă printre cetățeni.

Astfel INSP a avizat propunerile de carantinare înaintată de DSP Alba astăzi, urmând ca și ședința CJSU care va hotarî această măsură să aibă loc mâine, duminică, 15 noiembrie

USR - Alegeri parlamentare 2020

Reamintim că, potrivit DSP Alba, întrucât la nivelul județului Alba în anumite localități incidența indică o creștere constantă și a depășit anumite praguri critice, DSP Alba a întocmit astăzi, 14 noiembrie 2020, analizele de risc ale localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud, propunând carantinarea acestora.

UPDATE: Conform DSP Alba, măsura carantinarii este recomandat a fi instituită conform metodologiei la un punctaj de minim 60 de puncte.

Punctajul obținut de fiecare localitate:

Blaj 70 puncte
Abrud 69 puncte
Ciugud 61 puncte
Cugir 65 puncte
Alba Iulia 65 puncte
Sebeș 64 puncte

Potrivit informațiilor oferite de către Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, incidența este 1 dintre indicatorii care stabilesc punctajul, alături de numărul medicilor de familie din localitate , capacitatea spitalelor de a face față afluxului de persoane care necesita internare, numarul de farmacii de pe raza localității, tendința de creștere/scădere.

Analizele de risc sunt realizate de care medicii epidemiologi , care evaluează riscul la care este expusă sănătatea populației dintr-o anumită comunitate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419