Rămâi conectat

Actualitate

Înscrierile la clasa pregătitoare 2014 au loc între 24 februarie şi 14 martie. Care sunt paşii de urmat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

clasa pregatitoareÎnscrierea la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2014, a început de astăzi, 24 februarie, iar părinţii vor avea ocazia să completeze online sau la unitatea de învăţământ la care solicita înscrierea copiilor, cererilor-tip de înscriere, până în data de 14 martie.

La clasa pregătitoare se pot înscrie toţi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2014. Cei care împlinesc aceasta vârsta până la sfârşitul anului se pot înscrie doar după o evaluare a nivelului de dezvoltare psihosomatica. Aceasta poate fi făcuta între 18 februarie şi 12 martie.

În 17 februarie, au fost afişate circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare alocate la unităţile de învăţământ, pe site-ul acestora şi pe cel al inspectoratului şcolar.

Totodată, au fost prezentate informaţii cum ar fi posibilitatea organizării procesului de învăţământ în cadrul unei grădiniţe aflate în structura şcolii sau în consorţiu cu şcoala şi posibilitatea organizării programului „Şcoala după şcoala” şi au fost afişate fotografii ale spaţiului în care se desfăşoară activitatea la clasa pregătitoare.

Tot la 17 februarie, a fost afişat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, care poate fi solicitată de părinţi în vederea înscrierii, fiind prezentate şi unităţile/instituţiile în care se realizează evaluarea.

Calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare

19-28 februarie 2014: ”Ziua porţilor deschise” în fiecare şcoală care are clase pregătitoare; zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.

17-28 februarie 2014: Organizarea în grădiniţe a întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţa care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014-2015, în învăţământul primar.

18 februarie-13 martie 2014: Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.

24 februarie-14 martie 2014: Completarea de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicita înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicita înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8:00-20:00 (luni-vineri), respectiv 8:00-13:00 (sâmbăta). Depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care solicita înscrierea copiilor la şcoala speciala.

21-22 martie 2014: Afişarea în şcoli şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al şcolilor a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapa.

24 martie 2014: Comunicarea, prin afişare la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar. Informarea Ministerului Educaţiei Naţionale de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti, cu privire la procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapa a doua

25 martie-4 aprilie 2014: Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflata pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

11 aprilie 2014: Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

14-18 aprilie 2014: Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. Soluţionarea de către inspectoratul şcolar a oricărei alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea