Rămâi conectat

Curier Județean

Înscrieri online pentru locurile din căminele studenţeşti ale Universităţii „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând de astăzi şi până pe data de 23 septembrie, studenţii Universităţii „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, integralişti, care vor să obţină un loc în căminele instituţiilor de învăţământ superior pot să îşi depună cererea online. Învăţăceii pot să se înscrie în „luptă” pe site-ul www.uab.ro.

Dacă un student este înmatriculat la mai multe specializări, poate depune cerere on-line pentru fiecare specializare, în considerare fiind luată cererea cu media cea mai mare. În acest an.

Universitatea albaiuliană pune la dispoziţia studenţilor un număr de aproximativ 800 de locuri în cămine. Instituţia de învăţământ superior albaiuliană deţine 3 cămine universitare şi alte 2 în regim de chirie. Condiţiile de care vor beneficia viitori locatari sunt la standarde mult peste majoritatea căminelor din ţară. Astfel, fiecare cameră este dotată cu frigider şi TV, cablu de internet, mobilierul este modern şi util, la fiecare palier există oficii pentru încălzirea hranei, în fiecare clădire au fost amenajate spălătorii cu maşini automate etc.

Repartizarea în cămine se face computerizat, principalul criteriu al repartizării locurilor de cazare studenţilor este cel al performanţei în activitatea academică studenţească, definit de media anului anterior, cumulat cu distanţa faţă de locul de domiciliu. Studenţii din anul I vor fi distribuiţi în funcţie de media de la admitere. 10% din numărul total al locurilor revine, la fel ca în fiecare an, cazurilor sociale, prioritate având: studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din centre de plasament sau plasament familial; studenţii străini bursieri ai statului român; studenţii ai căror părinţi beneficiază de prevederile Legii. 341/2004; studenţii români de la cursurile de zi finanţaţi de la buget pe baza rezultatelor obţinute în activitatea de cercetare, sportivă, culturală sau organizaţională, olimpiade etc; copiii cadrelor didactice aflate în activitate (părinte, întreţinător legal), admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat.

Actele doveditoare ale acestor categorii de studenţi trebuie depuse la Serviciul Social, urmând să fie analizate de Comisia Socială a Senatului şi validate de Biroul Senat al Universităţii. Cei care şi-au înstrăinat locul de cazare, au gazduit persoane străine în camerele repartizate, au fost sancţionaţi în anul de studiu anterior, au înregistrat restanţe la plata regiei de cămin, au avut un comportament deficitar în relaţiile cu alţi studenţi sau cu personalul administrativ, sau au încălcat în vreun fel regulamentul de funcţionare a căminelor studenţeşti în anii anteriori pot să îşi ia adio de la cazare. După încheierea perioadei de înscriere online (27 septembrie), mediile vor fi verificate de către secretariate, urmând afişarea rezultatelor şi cazarea propriu zisă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea