Rămâi conectat

Actualitate

Înscrieri bacalaureat 2020: Cererile pot fi trimise prin fax sau email la unitatea de învățământ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță oficial că înscrierea la Bacalaureat se face prin email sau fax, în perioada 3-10 iunie.

“Înscrierile pentru evaluarea pentru bacalaureat se realizează în perioada 3-10 iunie, aceste înscrieri se pot realiza și online dar de obicei secretariatele unităților de învățământ realizează înscrierea elevilor. Deci cererile de înscriere se pot depune și online”, a spus ministrul.

“Pot trimite prin e-mail cererea de înscriere sau pe fax la unitatea de învățământ, dar poate merge și elevul în perioada aceasta de pregătire să depună cerere. Cum bine se știe în perioada de pregătire pentru examenele naționale părintele este cel care decide dacă elevul va participa, după ce evalueze starea de sănătate a acestuia dar și riscurile din familie, dacă cumva există o persoană care ar putea să fie supusă unui risc este bine ca părintele să ia măsurile de prevenție”, a mai declarat Monica Anisie.

Ministrul a anunțat și calendarul Bacalaureatului:

3 – 10 iunie 2020 Înscrierea candidaților

11 – 17 iunie 2020 Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

25 iunie 2020 Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

30 iunie 2020 Afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00

30 iunie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00

1 iulie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00

1 – 4 iulie 2020 Rezolvarea contestațiilor

5 iulie 2020 Afișarea rezultatelor finale

Noutățile organizării Bacalaureatului 2020:

Se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele:

  • organizarea sălilor de examen să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;
  • sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
  • sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

Până la data de 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat/a municipiului București va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat/a municipiului București, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea