Înscrierea în registrul foselor septice. Șeful Gărzii de Mediu Alba: „Comisia Europeană va permite derularea unor noi finanțări importante”
Înscrierea în registrul foselor septice. Șeful Gărzii de Mediu Alba: „Comisia Europeană va permite derularea unor noi finanțări importante”
Șeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, aflat la o emisiune în cadrul Radio Unirea FM, a venit cu mai multe clarificări pentru cetățeni, privind înscrierea în registrul foselor septice.
„Cerința asta este de foarte multă vreme. În primul rând, comunitatea Europeană ne-a urmărit foarte mult pe partea de gunoi, de tot ce înseamnă deșeuri.
Ne-a venit rândul și la apele uzate și, din păcate, și aici avem o paradigmă care foarte greu o putem schimba.
Toată lumea se gândește „Nu se poate ca și apa uzată să fie mai scumpă cu apa bună, pe care o bem”. Ba da, se poate. Dintr-o apă uzată să faci o apă bună trebuie o anumită tehnologie și cei de la Apa CTTA, operatorul regional știe despre ce este vorba.
Ce s-a dorit prin 117, această ordonanță de guvern prin care fosele septice trebuie înscrise la fiecare primărie? A fost un termen limită pentru care primăriile au avut obligația să înființeze astfel de registre.
Nimeni nu omoară pe nimeni cu aceste registre, dar trebuie să știm ce avem canalizat și ce nu avem canalizat, pentru că este impardonabilă această chestiune de a avea apă reziduală, respectiv eu, personal, imi fac o casă și toată mizeria o arunc pe roșii și ca îngrășământ, nu este adevărat, pentru că fecaloid menajerul din fosele septice nu este numai fecaloid-menajer, este și apă de la mașina spălat care conține detergenți importanți, deci nu este atât de simplă această chestiune.
După cum știm, pânza freatică este tot mai infectată de astfel de oameni care au avut fântâni, la țară, fântâni pe care le-au transformat în fose septice.
Gândiți-vă că apa freatică circulă ca într-un organism viu. Este o chestiune foarte complicată.
Înregistrarea în acest registru este foarte simplă. Omul trebuie să meargă la primărie, în primul rând trebuie să își găsească o firmă de vidanjare, care să fie reglementată conform legii, să meargă la Primărie, unde se înscrie în acest registru, depune contractul și atât în prima etapă.
După înființarea acestor registre, cu siguranță, Comisia Europeană va lua act și va permite derularea unor noi finanțări importante pe acest registru al apelor uzate„, a declarat Dănuț Hălălai, șeful Gărzii de Mediu Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA!
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA! Casa de Pensii Alba, condusă de PNL, ÎȘI BATE JOC DE PENSIONARI ȘI MINTE CU NERUȘINARE! În loc să muncească serios pentru a corecta numeroasele erori apărute în recalcularea pensiilor din județul Alba, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată