Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Înscrierea în registrul foselor septice. Șeful Gărzii de Mediu Alba: „Comisia Europeană va permite derularea unor noi finanțări importante”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înscrierea în registrul foselor septice. Șeful Gărzii de Mediu Alba: „Comisia Europeană va permite derularea unor noi finanțări importante”

Șeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, aflat la o emisiune în cadrul Radio Unirea FM, a venit cu mai multe clarificări pentru cetățeni, privind înscrierea în registrul foselor septice.

Cerința asta este de foarte multă vreme. În primul rând, comunitatea Europeană ne-a urmărit foarte mult pe partea de gunoi, de tot ce înseamnă deșeuri.

Ne-a venit rândul și la apele uzate și, din păcate, și aici avem o paradigmă care foarte greu o putem schimba.

Toată lumea se gândește „Nu se poate ca și apa uzată să fie mai scumpă cu apa bună, pe care o bem”. Ba da, se poate. Dintr-o apă uzată să faci o apă bună trebuie o anumită tehnologie și cei de la Apa CTTA, operatorul regional știe despre ce este vorba.

Ce s-a dorit prin 117, această ordonanță de guvern prin care fosele septice trebuie înscrise la fiecare primărie? A fost un termen limită pentru care primăriile au avut obligația să înființeze astfel de registre.

Nimeni nu omoară pe nimeni cu aceste registre, dar trebuie să știm ce avem canalizat și ce nu avem canalizat, pentru că este impardonabilă această chestiune de a avea apă reziduală, respectiv eu, personal, imi fac o casă și toată mizeria o arunc pe roșii și ca îngrășământ, nu este adevărat, pentru că fecaloid menajerul din fosele septice nu este numai fecaloid-menajer, este și apă de la mașina spălat care conține detergenți importanți, deci nu este atât de simplă această chestiune.

După cum știm, pânza freatică este tot mai infectată de astfel de oameni care au avut fântâni, la țară, fântâni pe care le-au transformat în fose septice.

Gândiți-vă că apa freatică circulă ca într-un organism viu. Este o chestiune foarte complicată.

Înregistrarea în acest registru este foarte simplă. Omul trebuie să meargă la primărie, în primul rând trebuie să își găsească o firmă de vidanjare, care să fie reglementată conform legii, să meargă la Primărie, unde se înscrie în acest registru, depune contractul și atât în prima etapă.

După înființarea acestor registre, cu siguranță, Comisia Europeană va lua act și va permite derularea unor noi finanțări importante pe acest registru al apelor uzate„, a declarat Dănuț Hălălai, șeful Gărzii de Mediu Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea