Rămâi conectat

Actualitate

INS: Lucrările de construcţii s-au redus, în primele zece luni, cu 7,5%

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

INS a anunţat joi că volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele zece luni ale anului cu 7,5% serie brută, după ce lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au redus cu 23,1%, iar lucrările de reparaţii capitale cu 22,7%.

În acelaşi timp, lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,6%.

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, construcţiile s-au redus la zece luni cu 8,4%.

În  luna octombrie,  volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut faţă de luna precedentă  cu 6,2% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, scăderea a fost de 13,4% ca serie brută, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 10,3%.

Pe obiecte de construcţii, în ianuarie-octombrie au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 25,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,5%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 74,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 8,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 21,8% fiecare. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 69,9%.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea