Înlăturarea măștii de protecție este permisă, pentru scurt timp, pentru fumat sau jogging. Hotărârea CNSU

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Masca de protecție va putea fi înlăturată pentru scurt timp, atunci când se fumează sau se mănâncă pe stradă, în afara zonelor de trafic pietonal, de către persoanele din localitățile unde purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise este obligatorie. Totodată, masca poate fi înlăturată și de cei care fac jogging. Aceste prevederi sunt cuprinse într-o hotărâre adoptată luni, 26 octombrie, în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, prevede Hotărârea CNSU.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Hotărârea prevede, de asemenea:

PMP - Alegeri parlamentare 2020

1. „Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituite măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 26 octombrie 2020.

2. Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 de ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se aplică începând cu data emiterii hotărârii”.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419