Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Iniţiativă cetăţenească la Cugir:Peste 2300 de localnici au semnat pentru înfiinţarea unui muzeu al oraşului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

muzeu Asociaţia „PRO- Cugir” a depus recent la primăria locală un set de documente prin care solicită consiliului local şi administraţiei locale să-şi dea acordul în legătură cu înfiinţarea unui muzeu public al oraşului Cugir. Demersul asociaţiei mai sus menţionată are la baza „Iniţiativa cetăţenească”, ca drept prevedere legală (Legea 215/ 2001), pentru rezolvarea unor probleme de interes general ale comunităţii şi unde este nevoie de o susţinere de minimum 5% din numărul cetăţenilor cu drept de vot.

Potrivit documentelor depuse la dosarul înaintat primăriei, până în prezent şi-au exprimat prin semnătură, acordul privind înfiinţarea la Cugir a unui muzeu de interes public, 2364 de cetăţeni ceea ce reprezintă 10% din numărul de locuitori cu drept de vot ai oraşului.Asocatia „PRO Cugir” aduce totodată, ca argument în favoarea susţinerii sale, faptul că un număr de 425 de localnici au declarat, tot prin semnătură, că donează bunuri totalizând peste 2000 de exemplare de produse, unele dintre acestea având valoare de patrimoniu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cuprinsul proiectului de hotărâre pe care iniţiatorii îl propun Consiliului Local se face referire şi la o eventuală locaţie pentru muzeu şi anume, fosta cantină a Colegiului Naţional „David Prodan”, obiectiv dezafectat şi nefolosit de mai multă vreme, care prin lucrări de amenajare ar putea folosi acestui scop. Membrii asociaţiei sugerează totodată autorităţii publice locale să ia în calcul ca drept loctii temporare pentru depozitare, restaurare şi conservare a bunurilor muzeistice obţinute, cele 7 camere situate în clădirea care adăposteşte Clubul Copiilor din Cugir şi care se află în aceeaşi incintă cu fosta cantină.

„Până în prezent asociaţia pe care o reprezint a făcut toate demersurile cu putinţă pentru înfiinţarea unui muzeu al oraşului Cugir, iar cetăţenii au subscris masiv la iniţiativa noastră. Faptul că există această dorinţă s-a dovedit şi continuă să se manifeste prin aceea că sute de persoane au semnat tabele prin care dovedesc că vor să contribuie cu obiecte pentru zestrea muzeului cugirean. Rămâne acum ca primăria şi consiliul local să ia o decizie în legătură cu acest demers de interes public ţinând seama că oraşul Cugir este printre singurele localităţi urbane ale judeţului care nu are muzeu”, a declarat Aurel Voicu. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | CS Unirea, gală aniversară, la 50 de ani de la înființare

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO | CS Unirea, gală aniversară, la 50 de ani de la înființare CS Unirea Alba Iulia organizează, astăzi, o gală aniversară, la împlinirea a 50 de ani de la înființare, în cadrul căreia sunt premiați foști sportivi și antrenori, care au făcut cinste clubului prin rezultatele obținute, dar și sportivi și antrenori aflați în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea