Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Îngrijitoarele din grădinițe și creșe nu au primit salariile majorate conform noii încadrări

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Îngrijitoarele din grădinițe și creșe nu au primit salariile majorate conform noii încadrări

Unele îngrijitoare din grădinițe și creșe nu au primit în 14 februarie salariile majorate de la 1 ianuarie, deși Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 prevede că infirmierele și îngrijitoarele din educația timpurie fac parte din categoria personalului didactic auxiliar, iar OUG nr. 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară stabilește salariile acestora „începând cu data 1 ianuarie 2024”, a atenționat Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

„Apreciem că se impune ca Ministerul Educației să transmită precizări în teritoriu, astfel încât, de la 1 ianuarie 2024, să se asigure, în mod unitar, la nivel național, încadrarea şi salarizarea ca personal didactic auxiliar a infirmierelor și îngrijitoarelor în educație timpurie, inclusiv cu privire la plata diferențelor salariale care li se cuvin pentru luna ianuarie 2024”, se arată în textul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Potrivit art. 192, alin. (1) lit. p), din Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, sunt funcții didactice auxiliare funcțiile de infirmiere în educația timpurie, îngrijitoare în educația timpurie.  De asemenea, la  pozițiile. 98 şi 99 ale pct. 6 — Salarii de bază pentru funcții didactice auxiliare din anexa la OUG nr. 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară este prevăzut nivelul salariilor de bază (gradația zero) cuvenite personalului didactic auxiliar încadrat pe funcțiile de infirmieră/infirmieră în educație timpurie, respectiv îngrijitor educație timpurie.

Citește și: Salarii profesori 2024: Noi MODIFICĂRI de ultim moment la grila de salarizare. Câți bani în plus ar urma să primească cadrele didactice

Cu toate acestea, am primit numeroase sesizări că, în teritoriu, nu s-a procedat, după intrarea în vigoare a Legii nr. 198/2023, la încadrarea ca personal didactic auxiliar a salariaților angajați la nivelul creşelor şi grădinițelor pe funcțiile de infirmier şi/sau îngrijitoare şi nici nu s-a procedat la plata salariilor care li se cuvin, începând cu 1 ianuarie 2024, potrivit anexei la OUG nr. 128/2023, ceea ce a prejudiciat drepturile salariale ale acestora”, se arată în adresa transmisă de Simion Hăncescu, preșdintele FSLI, ministrului Educației, Ligia Deca.

Potrivit sursei citate, în același județ există grădinițe și creșe care s-au conformat prevederilor legale în vigoare și au salarizat îngrijitoarele și infirmierele din educație timpurie conform încadrării de personal didactic auxiliar și alte unități de învățământ la care aceste categorii de personal au rămas încadrate ca personal nedidactic, „ceea ce generează nemulțumirea angajaților”.

„Apreciem că se impune ca Ministerul Educației să transmită precizări în teritoriu, astfel încât de la 1 ianuarie 2024 să se asigure în mod unitar la nivel național încadrarea şi salarizarea ca personal didactic auxiliar a infirmierelor și îngrijitoarelor în educație timpurie, inclusiv cu privire la plata diferențelor salariale care li se cuvin pentru luna ianuarie 2024”, se arată în adresa FSLI, federație reprezentativă la nivel de sector învățământ preuniversitar, alături de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba Mai mulți călători au avut o surpriză în timp ce se plimbau prin satul Dealu Lămășoi, de 1 mai. Două vipere le-au ieșit în cale, iar călătorii au imortalizat momentul, filmându-le și făcându-le poze, pe care le-au distribuit pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea