Rămâi conectat

Politică Administrație

INGINERUL HAVA VĂ FACE SKATE PARK-UL CUM V-A FĂCUT ŞI BAZINUL OLIMPIC

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La final de mandat, în momentul în care a constatat că cetăţenii vor altceva de la cel ales să îi reprezinte, inginerul Mircea Gheorghe Hava caută tot felul de motive pentru a face promisiuni electorale deşarte. Normal, pentru că e campion la a face promisiuni pe care după aceea să le ignore pur şi simplu. Este suficient să staţi de vorbă cu albaiulienii din cartierele oraşului pentru a ajunge singuri la concluzia că oamenii vor altceva. Vor ca vocea lor să fie auzită tot timpul, vor ca solicitările lor să fie puse în practică, iar primarul să muncească pentru ei, nu pentru grupuri de interese.
Una din categoriile neglijate timp de 20 de ani de inginerul de la primărie o reprezintă tinerii. Care nu au parcuri, zone de agrement sau alte locaţii unde să se poată distra. Aşa că s-a gândit bine onor inginerul Hava că ar merge bine o promisiune deşartă ţintită spre tineri. Aşa a scos găselniţa unui skate park. De ce găselniţă? Pentru că este electorală. Şi pentru că de fapt şi de drept pe Hava nu-l interesează deloc acest skate park. Vrea doar voturile tinerilor. Acum ceva vreme tinerii pasionaţi de biciclete, skateboard şi role au avut un spaţiu, amenajat cât de cât, unde se puteau desfăşura. Acesta a fost însă distrus când au început lucrările prin cetate. Dacă ar fi vrut cu adevărat inginerul Mircea Gheorghe Hava ar fi putut realiza un skate park. A avut la dispoziţie 20 de ani. Adevărul este că nu a vrut şi nu i-a păsat absolut deloc.
La fel s-a întâmplat şi cu bazinul olimpic din Alba Iulia. Închis de doi ani pentru reparaţii bazinul a devenit în acest an subiectul favorit al inginerului din primărie pentru promisiuni peste promisiuni. Ba se deschide în mai, ba la sfârşitul lui mai, ba prin iunie. Pentru ca într-un final să ne spună că doar la sfârşitul lunii iulie va putea fi dat în folosinţă. Cam pe când trece vara. Ce mai contează tinerii care vor să facă sport de performanţă şi nu au unde se antrena? Ce mai contează sutele de părinţi care îşi doresc să îi ducă pe cei mici la bazin? Contează doar promisiunile electorale mincinoase ale inginerului Hava. Care ne tot duce cu preşul deschiderii bazinului din Alba Iulia în timp ce sportivii noştri de performanţă renunţă la sport pentru că nu îşi permit costurile deplasării la antrenamente la Sibiu sau la Deva.
Şi dacă tot suntem la capitolul sport vreau să îi asigur pe locuitorii municipiului de faptul că voi sprijini activitatea sportivă. Echipa de fotbal, atletismul, tot ce înseamnă sport de performanţă în Alba Iulia. Pentru că avem sportivi cu rezultate deosebite care trebuie să se bucure de sprijinul nostru total şi de tot respectul şi aprecierea noastră.
Exemplele de mai sus demonstrează din plin „preocuparea” lui Mircea Hava atât pentru tineri, cât şi pentru cei mai mici. Asta ca să nu mai amintim faptul că în Alba Iulia nu avem ştrand, zone de agrement, de promenadă sau parcuri în care să ne putem scoate copiii sau nepoţii la plimbare. Nu avem pentru că în fruntea oraşului stă un om care ştie doar să promită, nu să şi facă.

CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Astăzi am avut deosebita plăcere să mă întâlnesc cu ambasadorul Statului Israel la București, Excelența Sa Reuven Azar, ocazie cu care am vorbit despre relațiile bune dintre cele două țări și alte subiecte de actualitate din plan intern și extern.

Am avut ocazia să îi povestesc despre Alba Iulia (de care nu a auzit până acum) despre importanța istorică a orașului nostru, cât și despre Marea Unire de la 1918.

Am profitat de moment să îi lansez Excelenței Sale invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României, oraș cu care ne mândrim peste tot în țară!

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Majorare pensii 2023: Ping-pong cu prețurile la energie și majorarea pensiilor românilor: Ce variante își dispută PSD și PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Majorare pensii 2023: Ping-pong cu prețurile la energie și majorarea pensiilor românilor: Ce variante își dispută PSD și PNL

Liderii Coaliției nu reușesc să ajungă la un consens pe tema prețurilor la energie și procentul pentru creșterea pensiilor. PSD și PNL au versiuni diferite atunci când vine vorba de cele două mari teme. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că o ședință a Coaliției pentru tranșarea problemelor va avea loc miercuri, 9 noiembrie. Până atunci cele două mari partide fac ping-pong mediatic cu măsurile pe care vor să le impună.

Citește și: PENSII 2023: Punctul de pensie se va MAJORA cu 15%. Ce spune premierul Ciucă

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că PSD vrea ca pentru următoarele luni să se mențină plafonarea de 0,8 lei/ kwh pentru cei care se încadrează într-un consum de 255 kilowați, iar cei care depășesc să plătească un preț fix de 1,2-1,3 lei.

De asemenea, social-democrații nu sunt de acord cu plafonarea prețului la 1.3 lei/kwh pentru marii consumatori economici așa cum și-ar dori liberalii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit surselor citate, social-democrații vor să mențină amendamentele la OUG 119/2022 în care să beneficieze de compensarea prețului la energie serviciile publice: spitalele, scolile, companiile de utilități dar și persoanele fizice care folosesc acasă echipamente medicale ce consuma electricitate.

În ceea ce privește reglementarea prețului la energie începând de la 1 ianuarie 2023, liderii Coaliției par să fi căzut de acord că aceasta se va face printr-o nouă ordonanță de Guvern.

PSD și PNL își dispută procentul de majorare al pensiilor

La capitolul pensii, PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un consens. Social-democrații pledează pentru o majorare de 11,92% doar pentru pensiile mici de 1.500 lei și acordarea unor ajutoare sociale timp de trei luni pentru toate categoriile defavorizate.

De partea cealaltă, liberalii vor o majorare de 15% pentru toate pensiile dar fără să fie acordate alte ajutoare sociale.

La nivel public, PSD spune că mărirea cu 15% a pensiilor ar duce la un efort bugetar de 16,5 miliarde.

Ce se schimbă când vine vorba de lemnele de foc
Potrivit surselor Hotnews.ro, în Coaliție PSD, PNL și UDMR ar fi ajuns la un acord în ceea ce privește prețul lemnului de foc. Se va renunța la plafonare de 400 lei pe metru cub și se va extinde acordarea ajutoarelor de încălzire cu lemne. Astfel, se vor acorda ajutoare de până la 320 de lei în funcție de venituri.

Potrivit estimărilor, numărul beneficiarilor se va modifica și va crește de la 500.000 la 1,5 milioane de beneficiari.

O ședință a Coaliției pentru tranșarea problemelor va avea loc miercuri, 9 noiembrie.

sursă: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Doamne cu care judeţul Alba se mândreşte: Femei antreprenor în Apuseni”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Femeia antreprenor în Apuseni

La iniţiativa doamnei Ileana Boncuţ, preşedinte al Organizației Femeilor Liberale Câmpeni, doamne active şi cu iniţiativă în comunitate, cu expertiză, perseverente şi pasionate de ceea ce fac, doamne care au un cuvânt de spus în societate şi in business, au împărtăşit din experienţa lor, în cadrul primei ediţii a evenimentului Femeia antreprenor în Apuseni.

Prezente în sală, peste 80 de doamne din Câmpeni, primarul şi viceprimarul oraşului au urmărit cu interes prezentările susţinute de:

Elit - Gustul Desăvârșit

Chira Livia, SC RIVALY CH.SRL a vorbit despre afacerea familiei, un business ce a debutat acum 30 de ani, acum fiind unul dintre cei mai mari şi importanţi angajatori din Câmpeni. În proiect, s-au implicat direct şi copiii doamnei Chira, Nicoleta Sălăgean și Marius Chira. Domeniul de activitate în care cu succes îşi desfăşoară activitatea este cel al comerţului, compania deţinând restaurante, magazine alimentare şi brutărie proprie.

Gherghel Georgiana conduce o cofetărie cu laborator propriu – SC GEORAMY S.R.L, o afacere de familie, făcută cu pasiune şi inventivitate într-o lume care are nevoie de cât mai mult frumos şi de amintirea senzaţiilor minunate date de gustul copilăriei.

Sectorul turistic al munţilor Apuseni a fost reprezentat de doamna profesor Mocanu Mirela – administrator al pensiunii Valea Brazilor, un loc idilic şi primitor, construit după tradiţia moţească care primeşte cu braţele deschise turiştii care vizitează zona.

Din drag de oameni şi cu dorinţa de a-i ajuta pe cât mai mulţi să îşi recupereze funcţiile motorii, doamna Cotișel Alexandra (studii superioare în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,, Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, specializarea balneofiziokinetoterapie) – reprezintă domeniul medical prin cabinetul său de recuperare medicală și masaj.

A vorbit despre importanţa imaginii de companie, despre strategii de marketing şi despre o comunicare transparentă în afaceri, Alina Hărăguș- specialist marketing şi comunicare în afaceri – antreprenor, agenţie de publicitate în Alba Iulia, (Tao Media) și președinte al Organizației Femeilor Liberale Alba.

Au fost organizate şi standuri de prezentare ale produselor locale, prin bunăvoinţa doamnelor:

• Sălăgean Nicoleta, brutăria RIVALY, produse de patiserie și produse tradiționale

• Furdui Eta – brânzeturi etc

• Jula Ionela – miere şi produse apicole

• Joldeș Adriana și Mihaela Lobonea – decorațiuni evenimente (AMazing Flowers & Gifts)

Acest eveniment face parte dintr-o serie de evenimente care au ca şi scop valorizarea calităţilor femeii în societate şi in familie şi precede şi alte evenimente dedicate doamnelor cu care judeţul Alba se mândreşte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea