Rămâi conectat

Ştirea zilei

Infrastructura din Sebeş, o prioritate în 2017 pentru Primarul Dorin Nistor şi municipalitate

Mădălina Opriș

Publicat

în

Dorin NistorCu toate că Sebeşul e cunoscut că a încheiat permanent anul cu excedent, se confruntă totuşi cu lipsuri în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură. Modernizarea infrastructurii este prioritară dintr-un motiv de bun-simţ, o infrastructură bună îţi dă şansa dezvoltării economice, sociale, culturale, aceasta contribuind în final la creşterea nivelului de trai.

Peste 100 de străzi din municipiu sunt lipsite de utilităţi sau neasfaltate. Încă de anul trecut au început anumite demersuri pentru găsirea unei soluţii la această problemă şi anume s-a rezolvat partea documentară, urmând ca în 2017 să se treacă la încheierea propriu-zisă de contracte de lucrări pentru minim 17 străzi din Sebeş, Petreşti şi Lancrăm.

Pentru aceste străzi faza de documentare e într-o stare avansată, putând fi scoase la licitaţie lucrările de execuţie, care cel mai probabil se vor termina în anul 2018. Totodată, în 2017 se vor pregăti documentaţiile pentru anul următor.

În ceea ce priveşte Răhăul, Primarul Dorin Nistor a declarat pentru  Radio Unirea FM “că acolo am dat drumul la apă, încă suntem în perioada în care oamenii îşi fac branşamente, am depus un proiect cu finanţare nerambursabilă la Ministerul Dezvoltării pentru o staţie de epurare şi canalizare în Răhău. Până nu facem acestă lucrare nu putem discuta de partea de asfaltare şi trotuare, rigole, o lucrare care spun eu trebuie făcută după canalizare. (…) Indiferent că ne va fi sau nu aprobat proiectul, noi oricum lucrările vrem să le începem şi sperăm ca în acest mandate să ajungem să finalizare cu canalizarea şi în Răhău. Tot aici am reuşit să obţinem o finanţare pentru şcoală şi grădiniţă, vom reabilita clădirea şcolii (…) şi facem o extindere şi pentru grădiniţă.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea