Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

„Independent”-ul SC riscă să se transforme în… departament al ADR Centru!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Independent”-ul SC riscă să se transforme în… departament al ADR Centru!

Faptul că SC „Independent” SRL a avut în anul 2011 o cifră de afaceri de aproximativ 8 miliarde de lei, iar contractele cu ADR Centru de anul acesta reprezintă o pondere de aproape  5o%  din această cifră, este un adevăr irefutabil şi, totodată, o informaţie de interes public. Aşadar, degeaba încearcă SC „Independent” SRL să mute discuţia într-o zonă de „conflict” cu cotidianul „Unirea”, aceste date (cifre) sunt certe, iar ele rămân în bazele de documentare şi pot fi consultate de orice persoană interesată. Chiar dacă în ediţia online a cotidianului „Unirea” nu s-a făcut nicio trimitere şi nicio insinuare cu privire la posibilele  ilegalităţi comise de respectabila conducere a SC „Independent” SRL, cititorii noştri au sesizat, probabil, că este cu totul şi cu totul neobişnuit faptul că o firmă oarecare are o asemenea pondere din cifra de afaceri, graţie unor contracte încheiate cu aceeaşi autoritate contractantă. Iar faptul că cetăţenii au sesizat această anomalie nu este în măsură să ducă la concluzii de „agresiune” sau „nervozitate” din partea conducerii ziarului „Unirea”, deoarece ziarul „Unirea” nu are un management bazat pe reactiv şi pe visceral, ci pe lege şi bun simţ. Se pare, însă, că nervozitatea s-a instalat la nivelul conducerii SC „Independent” SRL, care a contraatacat la un atac… inexistent din partea ediţiei online a ziarului „Unirea”. „Unirea Pres”, reiterăm, nu a procedat la niciun „atac”, nici la adresa unor instituţii precum ADR Centru sau Prefectura Alba, şi cu atât mai puţin la adresa unor societăţi… nici măcar concurente. „Unirea Pres” nu a exercitat presiuni, nici nu a exprimat „nervozităţi”, ci a uzat de căile legale de contestare a unor decizii, atunci când a considerat necesar acest lucru.

În altă ordine de idei, strict în ceea ce priveşte ADR Centru, afirmaţiile „Independent”-ului SC sunt calomnioase şi neadevărate, întrucât societatea care editează ziarul „Unirea” nu a fost niciodată interesată de licitaţiile privind panotajul sau serviciile de televiziune, singura licitaţie la care a participat vreodată cu această autoritate contractantă fiind cea pentru presă scrisă, la care, la un moment dat a ales să înceteze demersurile pentru adjudecare, fără a-şi exprima în niciun fel „nervozitatea” şi chiar fără a formula vreo contestaţie. Şi dacă nu există niciun fel de concurenţă între SC „Unirea Pres” SRL şi SC „Independent” SRL în ceea ce priveşte serviciile amintite mai sus, nu există concurenţă nici în ceea ce priveşte mijloacele media folosite. Ba chiar mai mult, reamintim colegilor de la SC „independent” SRL că am fost, adesea, pentru ei, un fel de agenţie de ştiri cu titlu gratuit, permiţându-le să se inspire din ediţiile noastre, atât din cea online, cât şi din cea tipărită, odată cu descoperirea de către colegii noştri a „jurnalismului de rss reader”.

În încheiere, le dăm colegilor noştri vestea cea bună pe care o aşteaptă cu sufletul la gură, că în acest an SC „Unirea” nu intenţionează să mai participe la nicio licitaţie organizată de ADR Centru, lăsând astfel cale liberă „independenţilor” precum ei. Prin urmare, le dorim mult succes şi sperăm că în cât mai scurt timp se vor apropia de ponderea de 100% din cifra de afaceri, numai din contractele cu ADR Centru. În aceste condiţii, SC „Independent” SRL se va transforma, în mod sigur, în departament extern al… ADR Centru. Asta da, independenţă!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea