Rămâi conectat

Curier Județean

Indemnizații pentru reducerea activității, de peste 3,2 milioane de lei, acordate de AJPIS Alba pentru 1.291 de persoane din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Indemnizații pentru reducerea activității, de peste 3,2 milioane de lei, acordate de AJPIS Alba pentru 1.291 de persoane din județ

În luna aprilie, specialiști din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba au verificat şi plătit 1.291 de indemnizații în valoare de peste 3,2 milioane de lei, conform prevederilor OUG 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă.

Totodată, au fost efectuate plăți pentru 63 de beneficiari ai OUG 2/2022 privind stabilirea unor măsuri de protecţie socială a angajaţilor şi a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităţilor economice, determinate de situaţia epidemiologică generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, în valoare de aproximativ 265.000 de lei.

De asemenea, pe lângă celelalte prestații sociale achitate lunar de AJPIS, mai menționăm pentru luna aprilie și indemnizația TBC, conform OMSMMS nr. 2087/1822/2020, prin care persoanele adulte și copiii diagnosticați cu tuberculoză(TBC), beneficiază (numai pe perioada în care sunt tratați în ambulatoriu), de o indemnizație lunară de hrană, până la vindecare/abandonul tratamentului sau până la decesul pacientului. Indemnizaţia lunară de hrană se plăteşte prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecţie Socială Alba, în baza documentelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Alba. Astfel, 45 de persoane din județ au beneficiat de indemnizația lunară de hrană, ce însumează 18.667 de lei.

În ceea ce privește, un alt beneficiu de asistență socială este acordarea de subvenţii organizaţiilor care oferă servicii sociale categoriilor defavorizate, astfel Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco Catolic Blaj a beneficiat de subvenţii de la bugetul de stat, acordate în baza Legii nr. 34/1998, aferent celor 232 de beneficiari, pentru care AJPIS Alba a plătit aproape 35.000 de lei.

Mai menționăm și ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie s-au acordat unui număr de 13 beneficiari, persoane singure sau familii, care au primit ca ajutor pentru încălzirea locuinței cu lemne 7.392 de lei, iar 239 de persoane au beneficiat de suplimentul pentru energie, în valoare totală de 161.989 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022 Comisia județeană de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Alba a analizat și avizat anul trecut 26 de planuri urbanistice zonale (PUZ) și 9 planuri urbanistice generale (PUG) – ale comunelor Pianu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea