Incident dramatic la ROȘIA MONTANĂ: O persoană a fost GRAV RĂNITĂ, în urma unei EXPLOZII, în timp ce căuta ilegal aur într-o mină părăsită

Incident grav, vineri, într-o galerie minieră părăsită de la Roşia Montană. O persoană a fost grav rănită şi a fost transportată la spital în urma unei explozii.

Incidentul a fost provocat de o explozie ce a avut loc în galeria minieră. Surse neoficiale susţin că persoanele care au intrat ilegal în mină pentru a căuta aur au folosit un material explozibil, iar în urma deflagraţiei o persoană a fost rănită grav. Rănitul a fost transportat la un spital din Târgu Mureş. Acesta se afla în galerie împreună cu cel puţin alte trei persoane.

Galeriile miniere părăsite de la Roşia Montană sunt de mulţi ani un veritabil ”magnet” pentru căutătorii de aur din zonă. Există, aici, câteva reţele foarte bine organizate care acţionează cu complicitatea şi, uneori, chiar protecţia autorităţilor. În jurmă cu doi ani, poliţia a destructurat o astfel de reţea formată în principal din persoane de etnie romă din zona Gura Roşiei, dar dosarul nu a mai ajuns în instanţa de judecată.

INFORMARE COVID-19

Suprafaţa foarte mare a ariei vechilor galerii face imposibilă organizarea şi existenţa unui sistem de pază. Cea mai mare parte a zonei miniere este, încă, concesionată de către compania privată Roşia Montană Gold Corporation, iniţiatoarea proiectului privat abandonat de mai mulţi ani.

Incidente grave au avut loc şi în trecut. În anul 2011, un tânăr în vârstă de 29 de ani a decedat după ce s-a asfixiat într-o galerie minieră, fiind scos abia după câteva zile. Activitatea reţelelor de căutători ilegali de aur se reduce semnificativ în perioadele în care poliţia organizează razii în zonă, dar la puţin timp după retragerea acestora îşi reiau activitatea.

Benficiile căutătorilor sunt semnificative, având în vedere concentraţia mare de aur existentă în minereul de la Roşia Montană. Căutătorii deţin hărţi cu galeriile şi cunosc zonele unde există cele mai mari şanse să găsească metalul preţios.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...