Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Închisoare pentru persoanele care modifică kilometrajul unei mașini: Proiect de lege adoptat de către Senat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modificare kilometrajului unei mașini ar putea constitui infracțiune, sancțiunea fiind de până la un an pedeapsa închisorii. Propunerea a fost adoptată de către Senat

Un nou proiect de lege a fost adoptat în cursul zilei de miercuri, la Senat, astfel persoanele care modifică kilometrajul unei mașini, cei care cer modificarea acestuia sau cei ce vând o mașină cu kilometrajul modificat sau defect ar putea risca pedepse cu închisoarea de până la un an.

Citește și: Martori de bord • Semnificația martorilor din bord • Cele mai importante semne din tabloul de bord al mașinii • Semnificația semnalelor sau indicatoarelor luminoase de la bordul mașinii.

Conform proiectului, “modificarea indicaţiei odometrului unui vehicul, solicitarea modificării indicaţiei odometrului sau orice acţiune sau inacţiune de natura să influenţeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurşi de un autovehicul” va reprezenta o infracțiune ce va putea fi pedepsită cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Toate valorile indicate de odometrele mașinilor din țara noastră se vor regăsi într-un registru electronic ce trebuie înființat și gestionat de Registrul Auto Român (RAR), iar datele vor fi preluate de la stațiile autorizate pentru efectuarea inspecției tehnice periodice și de la service-uri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea