Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru șoferița din Alba care a accidentat mortal un copil de 7 ani: Ce daune trebuie să plătească familiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Închisoare cu suspendare pentru șoferița din Alba care a accidentat mortal un copil de 7 ani: Ce daune trebuie să plătească familiei

O șoferiță în vârstă de 28 de ani, care a accidentat mortal un copil de 7 ani la Crăciunelu de Jos, a fost condamnată de Judecătoria Blaj la închisoare cu suspendare şi daune de circa 200.000 de euro.

Tragedia a avut loc în seara zilei de 11 iulie 2018. Şoferiţa (M.D.M) nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre dreapta şi l-a acroşat pe minor, care a fost prins sub roţile maşinii. Băiatul a fost transportat la spital, dar medicii nu au mai reuşit să îi salveze viaţa.

În concluziile raportului de expertiză s-a menţionat că, în momentul producerii accidentului, autoturismul se deplasa cu o viteză de aproximativ15 km/h, între producerea evenimentului rutier şi viteza de deplasare a autoturismului neexistând legătură de cauzalitate. S-a mai precizat că femeia putea să evite producerea accidentului dacă se asigura înainte de a efectua manevra de virare către dreapta, în condiţiile date minorul nu putea să evite producerea evenimentului rutier.

Chiar dacă la un moment dat s-a încercat atragerea şi a vinovăţiei minorului, care nu împlinise 14 ani pentru a putea circula legal cu bicicleta pe un durm public, în final, tânăra a recunoscut fapta.

„Trebuia şi putea să prevadă că prin fapta sa – de a nu se asigura la schimbarea direcţiei de mers – se putea produce moartea victimei”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Blaj, din 15 martie 2022.

Aceasta a fost condamnată la pedeapsa de 1 an şi 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Femeia a fost obligată să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociale derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Daunele morale în valoare de aproximativ 200.000 de euro au fost acordate pentru şase părţi civile, părinţii, fraţii şi bunica victimei.

Părţile civile, precum şi firma de asigurări care ar urma să plătească banii, au contestat hotărârea Judecătoriei Aiud la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea