Închisoare cu suspendare pentru Adrian Blaj, șoferul care a încercat să mituiască un polițist din Teiuș

Adrian Blaj, șoferul de 35 ani, din Mediaş care, în luna iulie a.c., a fost prins în flagrant în timp ce oferea bani unui poliţist din Teiuş pentru a-l determina să nu aplice sancţiunile prevăzute de lege, și-a recunoscut fapta și a fost condamnat la 1 an și 4 luni  de închisoare cu suspendare.

La data de 15.09.2014, Tribunalul Alba a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi a dispus condamnarea inculpatului B.A. la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni, cu suspendarea executării acesteia sub supraveghere, pe un termen de 2 ani, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 Cod Penal”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Serviciul Județean Anticorupție Alba.

ELIT

Reamintim că șoferul din Mediaș a fost surprins de polițiștii rutieri, la data de 11 iulie a.c., pe DN 14B, în timp ce efectua o depășire pe un sector de drum unde această manevră era interzisă, restricţie semnalizată corespunzător prin indicator şi marcaj rutier.

La solicitarea documentelor, conducătorul auto a încercat să-i ofere poliţistului o sumă de bani pentru a-l determina să nu-l sancţioneze şi să nu-i reţină permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Despre această încercare de mituire au fost sesizaţi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care au procedat la delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii în flagrant și efectuarea altor acte de urmărire penală.

Câteva ore mai târziu, în aceeași zi, șoferul a fost prins în flagrant în timp ce oferea poliţistului suma de 150 lei pentru a nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu și a nu lua măsurile legale împotriva sa.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...