Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închisoare cu executare pentru un tânăr din Alba care a sustras 6.000 de lei din maşina şefului său: Ce pedeapsă a primit „tovarășul” său de furt

Publicat

în

Un tânăr de 24 de ani din comuna Şpring, judeţul Alba, care a furat 6.000 de lei din mașina șefului său, a fost condamnat la închisoare cu executare, chiar dacă anterior s-a împăcat cu persoana pe care a păgubit-o.

”Tovarăşul” acestuia a primit pedeapsă cu suspendare. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat hotărârea definitivă în 14 aprilie 2021. Astfel, C. Ioan Lucian a fost condamnat la 1 an de închisoare cu executare, iar T. Ioan a primit aceeaşi pedeapsă, care a fost amânată din punct de vedere a executării pe un termen de supraveghere de 2 ani. La Judecătoria Sebeş s-a dispus încetarea procesului penal faţă de C. Ioan Lucian după ce acesta s-a împăcat cu victima.

În rechizitoriu se precizează că cei doi bărbaţi, în noaptea de 23/24.10.2018, s-au întâlnit în Vingard şi au consumat alcool. Ulterior s-au deplasat la autoturismul marca Dacia, proprietatea persoanei vătămate, şi au sustras din interior cricul de roti, triunghiul reflectorizant, o cheie de roti şi trusa medicală, bunurile fiind împărţite între cei doi. În continuare, inculpatul T. Ioan i-a propus celuilalt bărbat să se deplaseze la o cabana unde erau cazaţi muncitorii, pentru că ştia ca acolo se afla parcată maşina şefului lui de echipa în care se aflau bani.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Astfel, cei doi inculpaţi s-au deplasat la autoturismul iar C. Ioan Lucian a încercat sa deschidă portiera dreapta spate cu un briceag şi o ţeavă, iar din cauza ca a tras tare de mâner a rupt mânerul uşii. În continuare, acesta a spart cu cotul geamul cel mic din dreapta spate, a deschis uşa maşinii cu ajutorul ţevii, iar din maşină, dintr-o geaca a luat suma de 6.000 lei pe care a dat-o lui T. Ioan să o ţină până a doua zi. Tot din acea maşina, a mai sustras actul de identitate al persoanei vătămate şi doua ştampile, ultimele bunuri aruncându-le pe drum”, se susţine în rechizitoriul procurorilor. Ulterior, banii au fost returnaţi proprietarului.

Curtea de Apel a constatat că infracţiunea ce face obiectul cauzei a fost săvârşită după executarea pedepsei de 10 ani şi 4 luni închisoare, aplicată lui C. Ioan Lucian în 2009, fiind luate în considerare dispoziţiile referitoare la recidiva postexecutorie. Prin urmare, acesta a fost condamnat la închisoare cu executare. Chiar dacă acesta s-a împăcat cu victima sa, Curtea de Apel a constatat că înscrisul autentic a fost întocmit la data de 14 ianuarie 2020, după citirea actului de sesizare şi depus la dosarul cauzei la 16 ianuarie 2020, nemaiputând fi luat în considerare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare